Mezinárodní den modelové železnice

2.12.2015

Letošní 2. prosinec byl německým vydavatelstvím Eisenbahn Romantik a několika dalšími organizacemi vyhlášen Mezinárodním dnem modelové železnice. Při této příležitosti bychom vás rádi pozvali do nově otevřených prostor Domu vláčků v Praze 6, jehož originální expozice jsou určeny především milovníkům malé i velké železnice.

Na ploše 1500 m2 čeká na návštěvníky několik funkčních modelových kolejišť, např. 7 metrů dlouhý model Negrelliho viaduktu, kolejiště Jindřichohradeckých místních drah nebo tzv. zahradní kolejiště, rozprostírající se na ploše 60 m2, jehož provoz mohou částečně řídit sami návštěvníci.

Uprostřed expozice je situováno ojedinělé muzeum modelových železnic, jediné svého druhu u nás i ve světě. Vystaveny jsou zde železniční modely z produkce bývalé NDR, které k nám byly dováženy v 2. polovině minulého století.
V Domě vláčků si rovněž osvojíte nejnovější trendy v oblasti řízení modelových kolejišť. Pro nejmladší návštěvníky je připraven dětský koutek, pro všechny pak promítání na řadě velkoplošných obrazovek a občerstvení.

Dům vláčků je originálním zdrojem zábavy i poučení pro celou rodinu.

Dům vláčků najdete v 2. patře obchodního centra, přímo na nové stanici metra A Petřiny, ze Smíchova můžete využít autobusovou linku č. 191, z centra tramvaje 1 a 18.

Otevřeno denně od 10:00 do 18:00 hodin.