Katastr = Katastrofa? Rozhodně ne.

29.3.2021 – 31.12.2021, 23:59

Asi každý ví, že nejvyšší hora na světě je Mount Everest a u nás je to Sněžka. Ale jaký nejvyšší bod je v okolí Klášterce nad Ohří? Nabízíme vám sérii výletů, během kterých poznáte svůj domov. Užijete si neprobádanou divočinu, hradní zříceniny, údolí pěti potoků, naleziště polodrahokamů i nezapomenutelné přírodní vyhlídky. To vše na čerstvém vzduchu, bez roušek, stačí jen chtít a najít si pár hodinek volného času.

Okolí Klášterce je turisticky atraktivní, a to nejenom pro svoji blízkost Krušných hor. V samotném katastru města se nachází hned několik architektonických a přírodních památek, návštěva našeho katastru tak rozhodně není žádná katastrofa! Ať už se rozhodnete pro některý z blízkých hradů nebo přírodních památek, nikdy neuděláte chybu.

Nejhezčí západy slunce jsou na Špičáku u Perštejna! Na samém okraji katastru města se nachází vyhlídka na údolí mezi Doupovem a Krušnými horami.

Podmilesy, Holubí vrch a NPP Doupňák vás upoutají divokou přírodou, na Rašovických skalách narazíte na jednu z nejhezčích vyhlídek v katastru města, stejně jako na Mravenčáku, kde roste chráněný koniklec luční.

Nedaleko města se nachází na Jezerní hoře sáňkařská dráha. Nezapomeňte na zaniklé Mikulovice, které dodnes představuje kostel sv. Mikuláše s červenou střechou. Vyrazit můžete také na jedno z nejvyšších míst v našem katastru, a to Pavlovský Špičák. V okolí Klášterce na vás také čekají dvě zříceniny hradů Šumburk a Egerberk a nezapomeňte ani na naučnou stezku Cesta z města.

nám. Dr. E. Beneše 85
431 51 Klášterec nad Ohří
tel.: +420 474 359 687
e-mail: [email protected]
www.klasterec.cz