Areál Šárka v údolí Svratky u Tišnova je oblíbeným výletním místem

25. červen 2023, 23:42
Areál Šárka v údolí Svratky u Tišnova je oblíbeným výletním místem

Areál Šárka naleznete v údolí Svratky mezi Veverskou Bítýškou a Tišnovem, poblíž obce Heroltice u Tišnova v Jihomoravském kraji. Kolem areálu protéká řeka Svratka a prochází tudy pěší i cyklistické trasy.

Uprostřed krásné přírody najdete rekreační středisko sloužící nejen letním dětským táborům, ale i široké veřejnosti. Mohou se zde konat různá soustředění, školení, srazy, svatby, semináře, workshopy, školy v přírodě a jiné. Může sem přijet také jednotlivec a trampů.

Areál se skládá ze čtyř lůžkových chatek se společným či vlastním sociálním zařízením a šesti lůžkové chatky s vlastním sociálním zařízením. Disponuje velkým ohništěm, kde můžete trávit romantické večery při opékání buřtíků. Čeká tu na vás krytá pergola s posezením pro trávení volnočasových aktivit. Celý areál je oplocený s elektricky ovládanou bránou pro vjezd osobních automobilů a uzamykatelnou brankou pro přístup k řece. Parkování automobilů či karavanů v areálu je možné na místech k tomu určených. Areálu dominuje hlavní budova, její součástí je sklad pomůcek a vybavení, sklady a sklepy pro uchování potravin, jídelna-společenská místnost a velká bohatě vybavená kuchyně. Na hranici tábořiště se nachází u řeky stylová výletní restaurace Saloon Šárka s vnitřním i venkovním krytým posezením.

Máte tu prostě vše potřebné pro příjemně strávený čas a dovolenou.

Tipy na výlety po okolí

Nedaleké město Tišnov se pyšní řadou památek i unikátním bohatým mineralogickým nalezištěm. Najdete zde klášter Porta Coeli – Brána nebes, dnes je to národní památka. Jeho bohatě zdobený gotický portál je unikátní uměleckou prací v celé střední Evropě.

Brněnská přehrada, dříve také Kníničská přehrada, je největší vodní dílo na řece Svratce. Většina plochy přehrady je součástí přírodního parku Podkomorské lesy. Po obou stranách je lemována rozsáhlými lesy. Přehrada poskytuje příležitost nejenom ke koupání a vodním sportům, ale také k turistice a cykloturistice, v zimě je využívána k bruslení.

Státní hrad Veveří je jeden z nejrozsáhlejších a nejstarších hradních areálů u nás, vznikal postupně. Původně jako malý lovecký hrádek, či pouze dvorec moravských markrabat.

Doslova vodní ráj na vás čeká ve městě Kuřim. V místním aquaparku na ploše 4.000 m2 najdete venkovní bazén, sportovní hřiště, travnatou plochu pro rekreaci a vnitřní areál s vodními atrakcemi a plaveckým bazénem. 

Více informací o Areálu Šárka v údolí Svratky u Tišnova najdete na www.arealsarka.cz

28.6.2023 – 30.6.2024, 23:59
Areál Šárka naleznete v údolí Svratky mezi Veverskou Bítýškou a Tišnovem, poblíž obce Heroltice u Tišnova v Jihomoravském kraji. Kolem... více