Zastavte se v kostele Pražského Jezulátka v historickém centru Prahy

26. březen 2023, 21:16
Zastavte se v kostele Pražského Jezulátka v historickém centru Prahy

Poutní kostel, ve kterém je umístěna celosvětově populární soška Pražského Jezulátka, každý rok jí navštíví velké množství Čechů ale i lidí ze zahraniší. Každý týden se zde slaví mše v pěti různých jazycích. Jste-li na výletě v Praze, neměla by Vás návštěva kostela minout je to totiž úchvané místo.

Velikonoční svátky

Během Velikonoc se můžete zúčastnit slavnostních bohoslužeb v tyto dny:

Den

V kolik hodin

další

Zelený čtvrtek 6. 4.

19:00

Připomínka Ježíšovi poslední večeře s učedníky, mše v češtině

Velký pátek 7. 4.

18:00

Obřady Velkého pátku

Bílá sobota 8. 4.

Celý den

Kostel otevřen k osobní modlitbě

Neděle Vzkříšení 9. 4.

4:30

Velikonoční vigilie

12:00

Mše v angličtině

17:00

Mše v italštině

18:00

Mše ve španělštině

19:00

Mše v češtině

 

Velikonoční koncert

  1. dubna v 19 hodin si přijďte poslechnout koncert Náhodného sboru. V prostorách s krásnou akustikou si přijďte znásobit velikonoční radost skladbami současných i dávných autorů.

Člověk v dialogu

Diskuzní projekt kostela Pražského Jezulátka můžete navštívit opět 2. května v 19 hodin. V komponovaném pořadu, nazvaném „Milý Komenie..“, uvidíte a uslyšíte Milenu Steinmasslovou, Františka Kreuzmanna a Lenku Kozderkovu Šimkovou. Vstupné dobrovolné. Více o projektu najdete na www.pragjesu.cz/clovek-v-dialogu

Programy pro děti v kostele Pražského Jezulátka

Během celého roku nabízíme mnoho druhů lektorovaných programů pro žáky základních a středních škol. Přehled všech druhů programů, jejich popis a délku najdete na našich webových stránkách www.pragjesu.cz/stopy. Programy jsou pro školy zdarma. Pro přihlašování využijte mailovou adresu [email protected].

Několik termínů programů pro skupiny dětí na příměstských táborech nabízíme také během letních prázdnin. Pokud organizujete prázdninový program pro skupinu dětí ve věku 6 až 10 let a chtěli byste je vzít na „Dobrodružnou výpravu kostelem“, ozvěte se nám na stejném mailu a zkusíme domluvit vyhovující termín.

Slavnosti korunovace Pražského Jezulátka

Slavnost korunovace milostné sošky dítěte Ježíše se každoročně slaví o první květnové neděli. Tento rok se na vás těšíme o víkendu 6. - 7. května, kdy můžete vidět sošku Pražského jezulátka ve slavnostních šatičkách mimo obvyklé místo na bočním oltáři. Více na www.pragjesu.cz

Foto: ©Martin Špelda - Soška Pražského Jezulátka, ostatní foto - archiv KPJ