Tipy a triky, jak cestovat za méně a na dovolené ušetřit

27. duben 2022, 11:45

Těšíte se na staré dobré cestování bez pandemických omezení? Dovolenkové období se nezadržitelně blíží a s ním i možnost cestovat a užívat si několik měsíců teplých a slunečných dní. Jak tedy cestovat bez toho, abyste utratili všechny vaše úspory? Začněte tím, že budete slevovat portál se slevovými kupóny www.vasekupony.cz, kde najdete ty nejvýhodnější nabídky.

01_skutr_pexels 

Všichni aktivní cestovatelé dobře vědí, jak důležité je při cestování něco ušetřit. Pomocí toho totiž dokáží cestovat více za méně. Nikdo přeci nechce mrhat své těžce vydělané peníze na zbytečný luxus. Pro většinu je mnohem důležitější sbírat nezapomenutelné zážitky.

Pro pohodlné cestování autobusem jsou tu pro vás Flix bus slevy. Jedinečné možnosti ubytování vám zase přináší Booking sleva. A aby toho nebylo málo, tady je několik užitečných tipů a triků, jak cestovat více za méně.

02_leteadlo_pexels_more

Jak najít levné letenky?

Hledání levných letenek nebylo nikdy jednodušší! Navzdory tomu, že po pandemii letenky o něco zdražily, ještě vždy je dokážete najít za méně. Základem každé levné, no kvalitní dovolené je flexibilita. Je vám jedno, kdy a kam cestujete? Výborně! Je to jeden ze zaručených způsobů, jak koupit výhodné letenky. Základem pro získání té nejlepší ceny je neustále sledování vývoje cen. V současnosti existuje několik portálů se souhrnnými informacemi o těch nejvýhodnějších letenkách na trhu.

Druhým ekonomicky výhodným způsobem je cestování do konkrétní destinace bez fixních termínů. Čím je totiž okno vašich termínů širší, tím méně zaplatíte. Protože víte, kam byste na dovolenou chtěli jít, úplně postačí, když si nastavíte price alerty společností zprostředkujících letenky. Ty vás vždy včas upozorní na všechny slevy, akce, first i last minuty.

Ušetřete na ubytování

Asi nejzákladnější položkou ve vašem finančním dovolenkovém itineráři je ubytování. Ceny letenek se hlavně díky rozmachu nízkonákladových společností dostávají na své historické minimum. Ovšem, ceny ubytování neustále stoupají.  Existuje ale několik jednoduchých způsobů, jak na dovolenkovém ubytování ušetřit.

V současnosti už téměř nikdo nechce platit plnou sumu. A už vůbec ne v době, kdy máme nevyčerpatelné množství možností, kde se ubytovat. Kromě hotelů jsou k dispozici i mnohé low budget možnosti. Airbnb, hostely či couchsurfing jsou mimořádně oblíbenými možnostmi bydlení.

Navíc, mnohé společnosti jako výše zmíněný Booking nabízí různé možnosti, jak ušetřit. Kupónové portály, influenceři i vy sami můžete na ubytování šetřit. Slevy a akce jsou v dnešní době doslova na každém kroku. Stačí je jenom najít a efektivně využít.

03_wvt Unsplash

Doprava bez taxíku

No a nakonec vám přinášíme i několik užitečných tipů a triků, jak ušetřit na běžných věcech, které jsou součástí každé dovolené. Zejména té nízkorozpočtové. Sbírka základních pravidel začíná už při vystoupení z letadla. Z letiště si nikdy neberte taxík. A už vůbec ne ten, který tam jenom tak postává.

Raději si ho zavolejte pomocí konkrétních mobilních aplikací v dané krajině. A nezapomeňte využít slevové kupóny. O to více, když cestujete jako skupinka. Dopravu z letiště je nejlepší řešit hned po zakoupení letenek. Mnoho shuttle autobusů či vlaků funguje na principu, že čím dříve koupíte, tím méně zaplatíte.

04_jidlo_pexels_more

Jídlo chutná lépe u domácích

Základním pravidlem nízkého rozpočtu cestovatelů je vyhýbání se turistickým restauracím. Není divu, že na dovolené utratíte hromadu peněz za jídlo, když s ním dostáváte i turistickou přirážku.

Lokální kuchyň i lidi nejlépe poznáte prostřednictvím jídla. Tyto pokrmy jsou většinou mnohem chutnější, příznačnější a mnohem levnější než jídlo v předražených restauracích.

„Láska prochází žaludkem.“

~ staré přísloví

Přesně to je i způsob, jak si vytvoříte vztah k lidem, i kultuře vaší vytoužené dovolenkové destinace. Jídlo je vynikajícím způsobem, jak poznat odlišnou mentalitu i mnohé zajímavé lidi.

05_more

Zážitky za skvělé ceny!

Nejlepším způsobem, jak poznáte vaší dovolenkovou destinaci je chůze. Nemáme tím na mysli, abyste prošli celou krajinu pěšky. Spíše abyste investovali svůj čas a prošli se po nejznámějších, ale i méně známých místech po vlastních. Na vlastní kůži tak pocítíte temperament a náladu dané krajiny.

Místo klasické prohlídky města také můžete využít nabídky Free Walking Tour organizovaných lokálními průvodci. Ty jsou mnohem autentičtější než dokonalé výlety a zážitky organizované cestovkou nebo hotelem.

Toto je jenom zlomek z nevyčerpatelné studny nápadů, jak na dovolené ušetřit. Je to jenom souhrn těch nejzákladnějších rad, jak zažít mnohem více za méně. A bez toho, abyste ztratili váš komfort nebo kvalitu nabízených služeb. S těmito radami tak bude vaše dovolená ještě zábavnější, autentičtější a i levnější.

Foto: ©Pexels