Thajsko – jaké památky musíte určitě vidět

4. říjen 2020, 15:45
Thajsko – jaké památky musíte určitě vidět

Jestliže přemýšlíte o tom, jakou světovou destinaci navštívit, zaměřte se na ty exotické. Pro jednou vyměňte Chorvatsko za vzdálenější místo, které ve vás zanechá nezapomenutelné pocity. Na mysli máme zájezdy do Thajska, v jejichž množství si vybere naprosto každý. Octnout se můžete na azurové pláži nebo v obležení rýžových polí. Někdo vsadí naopak na ostrovy či lidnatější města, kde je památek více než dost.

Zajímavé památky v Bangkoku

Hlavním městem Thajska je Bangkok vyznačující se svou osobitou atmosférou. Ano, jde o nejlidnatější město země, které vás doslova pohltí tím, co nabízí. Začít můžete třeba gastronomickým zážitkem. Stravování na ulici zde není ničím neobvyklým. Hodně se využívá rýže a výjimkou nejsou ani exotické delikatesy. Za ochutnání rozhodně stojí jídla jako Mango Sticky Rise, Tom Yum, Som Tum a Tom Ka Gai. Vědět byste zároveň měli, čím platit v Thajsku. Místní měnou je Bath. Ten si směníte za dovezené dolary nebo eura.

Procházky Bangkokem vás jistě nenechají chladnými. Toto město je doslova přeplněné nejrůznějšími chrámy, které jsou lákadlem jak pro svoji architekturu, tak historickou hodnotu.

  • The Grand Palace
  • Wat Phra Kaeo
  • Wat Arun
  • Wat Traimit Withayaram Worawihan
  • Wat Saket
  • Wat Phra Chetuphon
  • Wat Yannawa
  • Wat Kalayanamit a mnohé další

Památky v Bangkoku samozřejmě nemusí mít jenom podobu chrámu. Toto lidnaté město vás do svých útrob vtáhne také unikátní atmosférou a přemírou jiných zajímavostí. Ať už je to velká tržnice Chatuchak Weekend Market, zábavní vodní park Siam Amazing Park, zvířecí park Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo nebo úchvatný Benchasiri Park. Lákavé jsou i moderní stavby jako most Memorial Bridge a nepřehlédnutelný pomník Democracy Monument. V okamžiku, kdy se nabažíte kouzelného Bangkoku, můžete vyrazit k ostatním zajímavostem Thajska.

Památky v Thajsku jsou téměř nekonečné

Na poznávání Thajska potřebujete opravdu spoustu času, protože tato země toho má hodně co nabídnout. Vedle hlavního města je to například Phuket, Krabi, Pattaya, Čiang Mai, Samui, Surat Thani, Koh Chang a mnohé jiné. Právě tato místa přináší další jedinečné památky v Thajsku, které byste si neměli nechat ujít. Tak neváhejte, zajistěte si vízum na cestu, přečtěte si něco více o bezpečnosti této destinace a zaměřte se na dostupné zájezdy. Thajsko je o rozmanitosti, inspiraci a nekonečných zážitcích. Přesně o tom má dovolená být.