Studio Hrdinů zahajuje 8. sezónu

11. září 2019, 10:34
Studio Hrdinů zahajuje 8. sezónu

Co by vám v září nemělo ve Studiu Hrdinů ujít?
Repertoár Studia Hrdinů opouští inscenace Kathariny Schmitt Zpráva pro Akademii na motivy povídky Franze Kafky. 24. a 25. září, tak budete moci vidět Zuzanu Stivínovou naposledy v roli Opice, která před vědeckou obcí přednáší o tom, co je z jejího pohledu civilizace.

"Inscenace se mnohem víc než slovem vyjadřuje pohybem, gesty a dalšími vizuální prostředky. Má také záměrně zpomalený rytmus, daný určitou repetitivností, a ten také místy způsobuje určité zmrtvění, kdy situace působí jako cvičení stylu. Je to však také one woman show Zuzany Stivínové, která hraje opici – především ona vnáší do dění jemný humor i sarkasmus. Ovšem Ivan Lupták je dobrým nahrávačem, který nenápadně umí podtrhnout absurditu situací," napsala ve své recenzi pro Lidové noviny o tomto představení Jana Machalická.

Platforma PAF a Studio Hrdinů pokračují ve vzájemné spolupráci, a to dvěma večery věnovanými filmu, současnému umění a hudbě. 26. září odehraje ve Studiu Hrdinů svůj koncert londýnská performerka a hudebnice Klein. Její hudba spočívá v kolážovitém skládání vlastních vokálů, zvuků a instrumentací – nalézt v ní lze ozvuky R&B, gospelů, Webberových muzikálu, opery, samply z dětských nigerijských filmů, industriál nebo musique concrète. Vstupenka na koncert Klein platí i následující den, 27. září na filmovou performance Taran. Filmové vystoupení Taran pomocí experimentální techniky živé animace přináší intenzivní vizuální zážitek, během kterého je zrak diváka atakován rychlým sledem obrazů, jež se neustále proměňují a znemožňují tak uchopit jejich unikající tvar a podstatu. Pražská premiéra vystoupení proběhne po úspěšném uvedení mj. na MFF v Rotterdamu nebo na MIEFF v Moskvě.