Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

9. červenec 2023, 11:08
Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

Zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience je místem, kde příběh proslulého plzeňské piva ožívá zcela unikátním způsobem. Návštěvníci se mohou těšit na nejmodernější technologie i jedinečnou atmosféru.

Interaktivní audiovizuální expozice Pilsner Urquell Experience, nacházející se v historické budově původního sídla Pražské úvěrní banky v dolní části Václavského náměstí, je v Praze dosud nevídanou atrakcí. Návštěvníci zde zažijí příběh vzniku prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumají pivovarské procesy Pilsner Urquell v inovativním multisenzorálním zážitku založeném na využití nejmodernějších technologií.

Pilsner 6

The Original Tour, která trvá zhruba 90 minut, provede hosty historií i současností piva Pilsner Urquell. Multimediální hi-tech prohlídka vypráví příběh originálního plzeňského ležáku, mimo jiné i za pomoci 360° interaktivní herní zóny, a zahrnuje ochutnávku tankového piva Pilsner Urquell v moderní pivnici. Nejnovější audio průvodce, který se automaticky propojuje s prvky expozice během pohybu návštěvníků prostorem, zprostředkuje za pomoci profesionálního dabingu zážitek v několika světových jazycích, vč. angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, japonštiny a mandarínštiny.

Kromě samotné The Original Tour mohou návštěvníci zavítat i do školy čepování Tapster Academy. Zde se naučí umění perfektně čepovaného plzeňského piva, a to na tři tradiční způsoby: hladinka, šnyt a mlíko. Další zastávkou může být stylový Výčep U Zvonu s venkovním posezením, fungující i samostatně bez návaznosti na expozici.