KULTURNÍ LÉTO v Jindřichově Hradci

26. červenec 2021, 9:22
KULTURNÍ LÉTO v Jindřichově Hradci

Jihočeské město Jindřichův Hradec každoročně láká desetitisíce návštěvníků na bohatou nabídku akcí, ať už se jedná o akce kulturní, sportovní či společenské. Věříme, že naskočíme do rozjetého vlaku a s radostí se nám povede společně si užít léto 2021 naplno.

Kulturní dům Střelnice zve všechny zájemce na procházku městem "Za hudebními poklady Jindřichova Hradce", jež se uskuteční v posledním červencovém týdnu, tj. v pondělí 26., v úterý 27. a ve čtvrtek 29. července. Diváci poznají nejvýznamnější hudební osobnosti a hudební tradice Jindřichova Hradce a též si projdou místa spjatá s hudbou, která nejsou běžně přístupná, například prostory pod zámeckým hudebním pavilonem Rondelem.

Na konci července mohou návštěvníci také zhlédnout dva muzikály Divadla na Maninách – „Mladí a Neklidní“ a „Robinsona Crusoe“ v hlavní roli s Danielem Hůlkou. Obě představení se budou odehrávat v prostorech jindřichohradeckého zámku 30. a 31. července.

Po úspěchu nočních prohlídek o Vilému Slavatovi připravil Státní hrad a zámek volné pokračování „O té ohavné rebelii anebo Příběh o Válce české“, týkající se osudů hradeckého zámku, ale i událostí z doby stavovského povstání ukončeného popravou 27 českých pánů na Staroměstském náměstí. Velkolepé bitevní scény se odehrávají v podání více než tří desítek herců, a to 6. a 7. srpna.

Mezi nejprestižnější akce roku patří opera pod širým nebem na třetím nádvoří státního hradu zámku – letos se můžete v sobotu 21. srpna těšit na Prodanou nevěstu od Bedřicha Smetany.

Další zajímavé tipy na kulturní akce v Jindřichově Hradci

  1. až 5. září – Dny města Jindřichův Hradec – food festival na náměstí Míru a v Husových sadech
    17. až 19. září – XXIV. Slavnosti Adama Michny z Otradovic
    25. září – Svatováclavské slavnosti