Pec pod Sněžkou a Velká Úpa

9. červen 2023, 13:56
Pec pod Sněžkou a Velká Úpa

Nejen díky své blízkosti Sněžky je Pec pod Sněžkou významným horským městečkem i důležitým výchozím bodem v Krkonoších. Nabízí pestrou paletu sportovních aktivit, zábavu pro děti i relaxaci v údolí i na hřebenech. Branou do Pece pod Sněžkou je Velká Úpa, kde se nachází největší dětské hřiště široko daleko. Herní Krajina Pecka se prostírá mezi poznáním přírody a zážitkem z architektury ve výšce 1062 m n. m. u horní stanice lanovky na Portášky.

Navštívit však doporučujeme i horní stanici lanovky na Hnědý Vrch, kde nevynechejte 27 metrů vysokou rozhlednu s úchvatným panorama Sněžky a okolí. 

V létě v pohorkách, v zimě v přeskáčích. Lanovky jsou totiž součástí SkiResortu Černá Hora - Pec, který je jedním z nejnavštěvovanějších lyžařských středisek u nás. Prozkoumat můžete i krásy okolních hřebenů, díky skialpinistickým a běžkařským trasám, které se v létě změní na cyklostezky, značené turistické trasy i romantické chodníčky. Výlety si můžete zpestřit návštěvou místních minipivovarů na trase Krkonošské pivní stezky. Ať už vymrznete na běžkách, dáte si do těla celodenní túrou a nebo Vám jen nevyjde počasí, můžete si tělo prohřát v sauně nebo zrelaxovat ve vířivce, které u nás najdete téměř v každé chalupě.

Po sportovních zážitcích a odpočinku nezapomeňte nakrmit Vás i Vaši duši. Z nabídky si vyberete lokální i světovou gastronomii a kulturní akce od gastronomických festivalů, přes výstavy fotografií a obrazů až ke koncertům a divadelním představením. Vašemu zájmu určitě neujde ani přehlídka tradiční i současné architektury.

Pec pod Sněžkou a Velká Úpa jsou místy, kde stojí za to strávit hned několik dní. Ubytujte se u nás a využívejte výhod Karty hosta. Každý den můžete vyrazit za jiným dobrodružstvím.

Pec pod Sněžkou a Velká Úpa

adresa: Pec pod Sněžkou 230,  542 21 Pec pod Sněžkou
e-mail: [email protected]

www.pecpodsnezkou.cz

1.5.2023 – 31.12.2024, 23:59
Moderní a reprezentativní horské středisko uprostřed okouzlující přírody s množstvím zábavy a služeb, kde si vyberete ubytování... více