Nevšední zážitek a ideální místo pro milovníky přírody a zvířat. To je Oslí stezka!

8. únor 2024, 15:45
Nevšední zážitek a ideální místo pro milovníky přírody a zvířat. To je Oslí stezka!

Oslí stezka se nachází jen pár kilometrů západně za Prahou, poblíž Svárova. Najdete tu zážitkovou oslí farmu, oslí trekking a asinoterapii.

Tento úžasný projekt získal právem hned několik ocenění. Přijeďte se sami přesvědčit, nebudete litovat, prožijete tu parádní zážitek a zábavu. Je to skvělé místo, kde je cítit láska a úcta ke zvířatům. Na rodinné oslí farmě na vás čeká komentovaná prohlídka farmy, seznámí vás zde s oslíky vzácných druhů a různých plemen, třeba s mini oslíkem nebo s oslem velkým francouzským. Těšit se můžete na procházku a svezení se v sedle (jen osoby do 50 kg) nebo se můžete s oslíkem projít překážkové dráhy. Přeskočíte přes potok, vyšplháte se do kopce a pokoříte i další překážky. Každá rodina či skupinka si vede “svého“ oslíka, menší děti se vezou, ti větší oslíka vedou. I oslík má totiž své limity a neuveze úplně každého. Můžete se s nimi mazlit, hladit je, kartáčovat či je krmit mrkvičkou.

Dozvíte se mnoho zajímavých informací o jejich povaze, původu, chovu a využití. Zjistíte, že oslík je sebevědomé, inteligentní a velmi citlivé zvíře, které velmi snadno rozpoznává vaše emoce, zmapuje postoje a vytuší záměry. Umí být také pěkně tvrdohlavý. Jeho náklonnost si musíte zasloužit a jeho důvěru si získat.

Najdete zde originální zábavné, vzdělávací a relaxační programy jak pro dospělé, tak i pro děti. Toto místo je také velmi vhodné pro rodinné, školní, ale i firemní výlety.

Pokud bude chtít farmu nebo stezku navštívit, mějte na paměti, že je nutné se předem objednat. Farma totiž nemá pevnou otevírací dobu. Všechny programy včetně návštěvy farmy lze navštívit pouze po předchozí rezervaci přes web.

Oslí stezka nabízí

Návštěva farmy
Komentovaná prohlídka farmy, povídání o oslících, mazlení, čištění, trail park, vyzkoušení jízdy na oslících na farmě. Doba trvání: 1–2 hodiny.

Oslí trekking
Návštěva farmy včetně instruktáže, jak oslíka vodit, pak si ho půjčíte na výlet do přírody třeba i s piknikem, děti mohou jet v sedle, náš průvodce vás doprovodí. Doba trvání: 2–4 hodiny.

Pobyt na farmě
Pouze areál Český ráj. Poznávací, zážitkové a odpočinkové programy na farmě s možností ubytování na farmě. Doba trvání: půlden až několik dní

Školní/skupinové akce
Zážitkové a rozvojové programy pro MŠ, ZŠ a VŠ.

Firemní akce
Zážitkové a rozvojové akce pro týmy, family days, originální firemní výpravy do přírody...

Adopce oslíka
Podpora oslíků a farmy.

Oslavy
Sváteční den tak trochu jinak... s oslíky, v přírodě, na farmě...

Tábory pro děti
Léto plné zážitků pro děti.

Asinoterapie
Oslík jako průvodce ke zdraví a spokojenosti.

Více na www.oslistezka.cz

8.5.2024, 14:00 – 18:00
Tato slavnost je historicky první událostí na počest oslíků v České republice, na oslavu jejich přínosů v historii lidstva, na propagaci... více
1.2.2024 – 31.3.2025, 23:59
Hledáte neotřelou aktivitu pro váš teambuilding? Něco, co jste ještě opravdu nezažili? Rádi byste pro své kolegy zajistili... více