Tankodrom Milovice je zábavní park pro děti i dospělé

14. prosinec 2023, 9:39
Tankodrom Milovice je zábavní park pro děti i dospělé

Tankodrom Milovice se nachází necelých 30 kilometrů východně od Prahy, nedaleko dálnic D10 a D11. Celková rozloha areálu činí 200 hektarů. Najdete zde offroadové tratě, vojenské základny, střelnici a muzeum – garáž

Muzeum

V muzeu naleznete přes 80 kusů exponátů, ať už se jedná o vojenskou pásovou či kolovou techniku, vojenské kanóny, dále pak řada veteránů, motorek. V muzeu můžete vidět řadu unikátů, ale také vozidla, která hrála ve filmech Na západní frontě klid a Stůj nebo střelím.

Ideální pro soukromé akce

Připraví vám zde program na míru, nabídnou vám ty nejlepší podmínky. Kromě zmíněných 200 hektarů plochy a 80 kusů vojenské techniky zde můžete nalézt obrněné transportéry, tanky, tatry, čtyřkolky a mnoho dalšího, co můžete prohánět na offroadových tratí. Na ploše se nachází také dvě vojenské základny – vaše akce proto může být i vícedenní. Po celé ploše jsou rozvedeny inženýrské sítě.

Společně, nebo ve skupinkách se můžete naučit hrát airsoft či paintball, zahrát si na vojáky při jízdách vojenskou technikou, dozvědět se něco o práci kontraktorů, a mnoho dalšího.

Oblíbené zážitky

Zkuste si jízdu bojovým vozidlem pěchoty. Po příjezdu na Tankodrom na vás bude čekat instruktor, který vám ukáže, co BVP dokáže. Čeká vás okruh 5 km, drsný terén, prudké sjezdy a výjezdy, brodění. Po skončení jízdy si můžete prohlédnout vozový park. Chtěli byste si na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je ocitnout se v nitru bezmála čtyřiceti tunového tanku? Zkuste si jízdu tankem T55. Další možností je samotné řízení tanku T55 či bojového vozidla pěchoty. Můžete si tu vyzkoušet řídit Tatru, projet se vozidlem Hummer, zahrát si paintball. Vyzkoušíte si, zda dokážete ze vzdálenosti 15 metrů trefit deseticentimetrový terč pohybující se rychlostí 108 km v hodině. Otestujte svoji mušku ve střelbě na trap na brokové střelnici. Každý si zde přijde na své, toto adrenalinem nabité místo je ideální pro náročné fanoušky military, ale i pro rodiny s dětmi.

Objekty k pronajmutí

Army kemp je ideální místo pro narozeninovou oslavu či svatbu ve vojenském stylu. Součástí army kempu je bar a kryté posezení. Kapacita velké haly je až 250 osob. V hale je možné uspořádat školení, předváděcí akci či připravit skvělý catering. Kapacita malé haly je až 50 osob a je vybavena barem, posezením, vojenskou polní kuchyní.

Na tomto místě nebudete díky skvělému zázemí odkázáni na rozmary počasí. Budovy nabízí komfort pro školení i catering.  Školící prostor je plně pokryt WIFI, je zde také obrazovka pro prezentace a nechybí ani toalety.

Spřátelený Park Mirakulum

Tankodrom nejsou jen zážitky pro dospělé, ale i pro děti, a to především díky propojení s parkem Mirakulum. Jedná se o dva unikátní a zcela odlišné zábavní areály propojené úzkokolejnou drážkou. Jedná se o kopie polní vojenské drážky s rozchodem 760 mm. Můžete se svézt např. parní lokomotivou Resita nebo dieselovou lokomotivou DH 120. Na vláček lze nastoupit pouze v parku Mirakulum. Zakoupením jízdenky na vláček máte pak k dispozici prohlídku zábavního parku areálu Tankodromu již zcela zdarma. Po příjezdu na nádraží Tankodrom je možnost navštívit opravený podzemní úkryt sovětské armády, kopii americké základny Plei Me z Vietnamu, vietnamskou vesnici a muzeum.

Sousední Park Mirakulum disponuje venkovní i lesní zoo, přímo v areálu Tankodromu Milovice se můžete zapojit do péče o koně, ovce, kozy anebo maskota – divokého kance Celestýna.

Podmínky k návštěvě Tankodromu

Areál Tankodromu není možné navštívit bez předchozího objednání. Tankodrom můžete navštívit pouze pokud si objednáte jeden z dárkových poukazů nebo pokud jste návštěvníkem parku Mirakulum a přijedete vláčkem.

Pondělí-Neděle
od 10 hodin do 17 hodin

Tankodrom Milovice

adresa: Jiřická 1999, 289 24 Milovice
telefon: +420 774 554 037
e-mail: [email protected]

www.tankodrommilovice.cz