Dnes začíná Signal Festival! Vyražte do ulic!

10. říjen 2019, 13:51
Dnes začíná Signal Festival! Vyražte do ulic!

Už jen posledních několik hodin zbývá do začátku Signal Festivalu 2019. Neměli jste čas pročíst si, co nabízí letošní ročník? Sepsali jsme pro vás vše podstatné, tak se pojďte připravit s námi! Navíc jako první uvidíte fotografie z příprav festivalu. 

T R A S Y  A  I N S T A L A C E

Se Signal Festivalem letos poznáte Malou Stranu, Staré Město a Karlín v novém, revolučním světle. Z osmnácti festivalových zastávek na vás čeká 12 nových lokací, objevíte například večerní kouzlo budovy ministerstva dopravy, základní školy i barokního komplexu.
 
Velkou část programu tvoří neplacené instalace, mezi ty zpoplatněné patří Galerijní zóna, 3D videomapping a unikátní audiovizuální performance. Vstupenku na tuto velkolepou podívánou si můžete koupit online zde. Veškeré instalace jsou přístupné od 19:00 do 24:00 s výjimkou programu v kostele U Salvátora. Na festivalových trasách se můžete těšit například na díla od Evy Jiřičné, Federico Diaze nebo německých Giegling.
 
Z A H Á J E N Í
 
Přijďte s námi odstartovat Signal Festival 2019 na Smetanově nábřeží dnes (ve čtvrtek 10. října) od 19:00. Kromě zahajovací řeči ředitele festivalu Martina Pošty a primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba se můžete těšit na první spuštění instalace   Intensive reflections on modernity.
 
V I D E O M A P P I N G Y
 
Po roční odmlce se s 3D videomappingem vracíme do Tyršova domu na Malé Straně. Ukrajinské kreativní studio SKILZ vám zde odvypráví příběh o lidské touze po lepší budoucnosti. V Karlíně vás dokonce čeká dvojitá porce videomappingu! Na Karlínském náměstí se můžete těšit na videomaping Space & Possibilities zabývající se otázkami časoprostoru. Lyčkovo náměstí pak ožije s hravým videomappingem dokazujícím na různé etapy české historie od italských ILLO, který zajisté zaujme i naše dětské návštěvníky. 
 
G A L E R I J N Í  Z Ó N A
 
Letos objevíte krásy 6 vnitřních prostor a zahrad historické i moderní Prahy. Přijďte se seznámit s tvorbou tuzemských i zahraničních umělců v Českém muzeu hudby, v Zrcadlové kapli Klementina, ve Vojanových sadech, na Ministerstvu dopravy, v Galerii Kooperativy a v Invalidovně.
 
D O P R O V O D N Ý  P R O G R A M
 
Je libo diskuze, hudební piknik mezi instalacemi nebo festivalové procházky s našimi kurátory? Z letošního doprovodného programu si vybere opravdu každý. Potvrzuje to i fakt, že procházky a workshopy pro děti či filmové promítání jsou již vyprodané, za což vám děkujeme!
 
S I G N A L  S Á Z Í  S T R O M Y
 
Spojili jsme letos síly s odborníky z ekologického projektu Sázíme stromy, který se zabývá obnovou zeleně v krajině a společně s vámi chceme vysázet alej u obce Únětice. Cílem této spolupráce je zanechat stálou a udržitelnou stopu a je součástí celkové ekologické proměny festivalu. Projekt můžete podpořit při nákupu festivalových vstupenek na síti GoOut anebo přímo na festivalu zakoupením přírodní brože ze stromové kůry.
 
U Ž I T E Č N É  I N F O R M A C E
 
AKTUÁLNÍ INFORMACE
Sledujete nás na Instagramu? Měli byste! Najdete tu nejaktuálnější informace a navíc videorozhovory s letošními umělci i první oficiální fotografie. Připojte se k nám