Manolo Blahník - The Art Of Shoes výstava

11.8.2017, 10:00 – 12.11.2017, 18:00

Praha 3. května 2017 – Museum Kampa má tu čest od 11. srpna do 12. listopadu hostit výstavu legendárního návrháře obuvi Manola Blahnika nazvanou The Art of Shoes.

Cena vstupenky: 560 Kč

MANOLO BLAHNIK: THE ART OF SHOES
Po Paláci Morando v Miláně a Státním muzeu Ermitáž v Petrohradě je Praha další evropskou metropolí, kam výstava zavítá. Z pražské Kampy poputuje do Národního uměleckoprůmyslového muzea v Madridu, v roce 2018 pak do Baťova muzea obuvi v Torontu. Manolo Blahnik přijede osobně výstavu zahájit.
The Art of Shoes je intimní retrospektivou 45 let práce jedné z nejvlivnějších postav módní umělecké scény. Blahnikova invence a důmyslné řemeslo se spojily, aby překonaly hranice mezi módou a uměním.
Z více než 30 tisíc unikátních návrhů v proslulém soukromém archivu vybral Manolo Blahnik společně s kurátorkou dr. Cristinou Carrillo de Albornoz 212 bot a 80 původních kreseb jako osobní reflexi své práce, zachycující podstatu osobitého designu prostřednictvím jeho vášní a inspirace: architektury, umění, botaniky, literatury, filmografie, 18. století, Itálie, Ruska, Španělska a mnoha dalších kulturních a společenských podnětů a vlivů, jež ho fascinovaly. V souladu s podstatou kulturní výměny bude putovní výstava The Art of Shoes cestovat po oceňovaných a prestižních místech, významných pro Manola Blahnika, jeho práci a život.

Ticketstream