ALLAH-LAS / USA

19.10.2019, 19:00 – 21:00

Allah-Las se vrací do Prahy

Allah-Las se ozývají z místa, které se nenachází na žádné mapě. Jejich fanoušci vědí, že se kapela chystá na evropské turné, jehož jednou ze zastávek bude také koncert 19.října v pražském Lucerna Music Baru. Zaregistrovali také Allah-Las, jak se pustili do nových, neprozkoumaných oblasti na soudtracku k filmu Self Discovery For Social Survival, který vyšel na labelu Mexican Summer před pár dny.

Cena vstupenky: 490-590 Kč

Allah-Las se potkali při práci v obchodě s deskami Amoeba Music, klíčové destinaci všech milovníků hudby v Los Angeles. Zatímco tahle zkušenost formovala jejich teoretické znalosti, jejich zvuk se tavil v podzemním suterénu, kde se dali dohromady jako kapela. Začali hrát a vystupovat v Los Angeles v roce 2008 a konečně vydávají svůj první singl Catamaran / Long Journey v roce 2011. V roce 2012 začali spolupracovat s labelem Innovative Leisure a vydávají album Allah-Las s druhým singlem Tell Me (What’s On Your Mind) / Sacred Sands. Desce se dostalo nadšeného kritického přijetí, následovalo turné a další práce ve studiu.

Allah-Las v roce 2014 vydali své druhé album Worship The Sun a představili na něm osobitou směs westcoastového garážového rock and rollu, latinoamerických perkusí a elektrického folku. Písničky evokují nálady věčných jihokalifornských pláží a minulosti Los Angeles – beatnici, umělci, surfaři, nomádi. Slyšíte inspiraci kapelami Love a Felt. Album Worship The Sun je perfektním soundtrackem pro nejlepší surfařský film, který ještě nebyl natočen, nebo pro hodinovou jízdu v Topanga Canyon. Je to teenagerská symfonie Slunci pro všechny, kteří znají jeho půvab.

 

Ticketportal