RESPECT FESTIVAL 2019

15.6.2019, 13:00 – 16.6.2019, 14:00

22. ročník – zóna tolerance plná hudby, rytmů, barev a chutí z celého světa. 

Dvacátý druhý ročník Respect festivalu, pravidelné přehlídky world-music s nejdelší historií u nás, se uskuteční v sobotu 15. a neděli 16. června. Tradičně nabídne vystoupení souborů z různých koutů světa, které sklízejí ovace na zahraničních festivalech a v České republice vystoupí poprvé. Festivalový areál zároveň poslouží jako plenérová galerie s objekty známých umělců. Chybět nebude opět program pro děti.

Nejhvězdnější program v historii festivalu!!! Využijte zvyhodněného vstupného. Platí pouze do 30. 4. Open Air Respect se bude konat ve V.HOLE (Volnočasové centrum Holešovice, Žerezničářů 204/6, Praha 7)  Vstup je pouhých 300m od stanice metra Nádraží Holešovice, výstup směr Plynární ulice. Tram čísla 1, 6, 12 a 17. 

Prověřené kvality letos zastoupí král africké hudby Mory Kanté, jeden z nejlepších žijících bubeníků a praotec afrobeatu Tony Allen, největší žijící mistr pákistánského transovního qawwali Faiz Ali Faiz, praotec ethiojazzu Mulatu Astatke, fenomenální indický kytarista Debashish Bhattacharya, který jako první rozezněl indické rágy kytarovými strunami. Z novinek se můžete těšit na autentický drsný gospel Como Mamas z jižanské kuchyně, strhující vokální vystoupení skupiny San Salvador z jihofrancouzské Oksitánie, jdoucí ve stopách u nás dobře známých Lo Cor de La Plana, Nea Vasile & Taraful de la Marsa, posledního žijícího maestra z romských komunit lautari v Rumunsku, či na mezinárodní projekt Tomáš Liška & Invisible World. Toto vše a mnoho dalšího můžete zažít během dvoudenní open air přehlídky či na jednotlivých koncertech v Paláci Akropolis a na dalších místech. Respect je festivalem rodinným proto věnujeme na Open Airu zvláštní pozornost programu pro děti, který Vám odhalíme v nejbližších dnech.  Dále se můžete těšit na pestrou kuchyni ze všech koutů světa či info stánky neziskových organizací. Jedinečný festivalový merchandising pro děti i dospělé, hudební nosiče, knihy atd.
Letošní ročník taktéž obohatí jedinečná afterparty, která se bude konat uvnitř pouhých 100 metrů od podia. Program afterparty se právě finišuje.

Info pro ZTP/P: osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jedné osoby zdarma pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn rezervace vstupenek ZTP/P: +420 224 091 439, [email protected]

Vstupenky můžete zakoupit též on-line, zaplatit na Internetu a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

Ticketportal