Luboš Soukup Quartet - JAZZ GAUČ 2024

30.5.2024, 20:00 – 23:59

Kvartet Luboše Soukupa hraje originální soudobý jazz, který je postaven na výrazných kompozicích lídra kapely.

Cena vstupenky: 220 Kč
Luboš Soukup Quartet - JAZZ GAUČ 2024
  • Adresa:
    nám. Svobody 32/3,
    Blansko, 678 01

Skladby jsou inspirovány jak jazzovými velikány, např. Waynem Shorterem, Charlesem Lloydem, Joe Hendersonem aj., tak i jinými hudebními žánry. Český saxofonista v rámci projektu spolupracuje se špičkovými českými hudebníky, kterými jsou pianista Vít Křišťan, kontrabasista Jaromír Honzák a bubeník Marek Urbánek. Jejich osobitý zvuk a přístup k hudbě vytváří unikátní kombinaci a výsledkem je podmanivě barevná hudba.

Kapela má na svém kontě 3 alba. Debutová deska Beyond the Boarders vyšla v roce 2012. O rok později přibylo album Through the Mirror, na kterém spolu s kvartetem hraje i šestičlenná dechová sekce a klasický smyčcový kvartet. Prozatím poslední deska se jmenuje Země a hostuje na ní beninský kytarista Lionel Loueke. Poslední dvě desky byly vybrány v Anketě odborníků Českého rozhlasu za nejlepší jazzová alba roku (2013 a 2017).

Luboš Soukup slaví úspěchy jak na české scéně, tak i v zahraničí (Roku 2017 dostal prestižní cenu Objev roku v Dánsku od dlouholeté spoluhráčky Milese Davise Marilyn Mazur). 

  • Luboš Soukup – saxofony, klarinet 
  • Vít Křišťan – fender rhodes
  • Jaromír Honzák – kontrabas
  • Marek Urbánek – bicí
SMS Ticket