Festival studentský filmů FOFR

26.5.2023, 17:00 – 27.5.2023

Jsme festival nezávislých studentských filmů, který chce propojovat mladé filmaře napříč věkovými kategoriemi! 

Cena vstupenky: 100 Kč

Studentský festival Fofr si klade za cíl propojit mladé filmaře mezi sebou. Zaměřujeme se na tvorbu všech mladých tvůrců ve věku 15-25 let, kteří mají chuť ukazovat své filmy a mluvit o nich. Hledáme především filmaře z Prahy, z celé České republiky, ale nabízíme i prostor pro filmaře z celého světa, převážně pak z Evropy.

Pro festival je důležité, aby se filmy pouze nepouštěly divákům, ale aby se o nich především diskutovalo s ostatními tvůrci, ale i s diváky z řad širší veřejnosti. V rámci festivalových dnů (26. – 27. května) máme naplánované diskuze po každém filmovém bloku, které budou vést zkušení lektoři z oblasti filmových studií. Ještě důležitější než názory zkušených filmových teoretiků, budou názory vrstevníků a diváků, kteří budou mít možnost se k jednotlivým filmům vyjádřit. Další možností, jak budou moci návštěvníci předat zpětnou vazbu mladým tvůrcům, bude tzv. systém obálek, do kterého bude možné vkládat vzkazy.

Rádi bychom také tvůrcům zprostředkovali setkání s významnými českými režiséry. Spíš než jejich aktuální tvorbě, bychom se radši věnovali jejich začátkům a studentské tvorbě. V rámci těchto setkání by se promítaly jejich prvotiny nebo studentské filmy.

Kde: Kino Kavalírka, Plzeňská 210, Praha

SMS Ticket