Strašidelná Praha zve na originální procházky pro všechny generace

22. březen 2024, 10:36
Strašidelná Praha zve na originální procházky pro všechny generace

Strašidelná Praha to je zábava a poučení v jednom, které najdete (nejen) v pražských uličkách. Jednoduše se dá říci, že vás čekají dobrodružné výpravy za historií. Nuda vám nehrozí, protože vše je podané netradičním způsobem. Představí vám tu dějiny prostřednictvím legend a tajemných příběhů. Rozsah a obsah vyprávění je přizpůsoben možnostem posluchačů.

Procházky Prahou — výběr ze 3 možností

Strašidla Starého Města pražského ožívají

Že jste ještě žádný přízrak neviděli? Asi nevíte, jak na to. Specialisté na strašidla a opravdoví krotitelé duchů, totiž vědí, kde je hledat.  Nevěříte? Přijďte se přesvědčit. Projdete se starou Prahou, po cestě uslyšíte řadu tajemných příběhů a prastarých legend. A sem tam nějaké to strašidlo i uvidíte. Budete se bát. Ale hlavně smát.

Pražský hrad pro malé nožky

Ideální způsob, jak se seznámit s nejvýznamnější pamětihodností a symbolem české státnosti. Nenáročná procházka pro rodiny s dětmi (a školy) v rámci které se laskavou formou seznámí s tím nejdůležitějším na Pražském Hradě a v jeho bezprostřední blízkosti. Čeká vás zajímavé vyprávění o králích a královnách, princích a princeznách, ale i o hradních strašidlech. Uslyšíte vyprávění o svatém Václavovi a jeho babičce svaté Ludmile, připomenete si, jakým skvělým vladařem byl Karel IV., dozvíte se, proč Zlatou uličku nazývají zlatou a Daliborku Daliborkou.

Tajemství kata Mydláře

Poodhalte tajemství katovského řemesla a jak se vlastně žilo mistrům popravčím. Co bylo jejich denním chlebem a jak fungovalo právo útrpné. Procházka vede nejmagičtější částí Prahy — Starým a Židovským Městem. Během vycházky se dozvíte více o výjimečnému Janu Mydláři, který nejenže na rozdíl od ostatních katů na veřejnosti neskrýval svou tvář, ale v mnohém nad ostatními katy vynikal. Vydejte se s námi nejen po jeho stopách a dozvíte se, odkud se vzal název Kaprovy ulice, jak to bylo s popravou 27 českých pánů, kde byste kdysi našli márnici a za co byl potrestán slovutný divotvůrce Edward Kelley. Dozvíte se, jaké se dříve udílely tresty, jak to chodilo ve vězení a na popravišti.

Individuální procházky

Láká vás možnost projít se po Praze s průvodcem jen s vaší rodinou či přáteli? Pokud vám nevyhovují termíny skupinových výprav, pak je zde možnost objednat si individuální procházku. Jen vyberete trasu, která vás oslovila, zvolíte termín, který vám vyhovuje. Je jen na vás, jestli se s námi vypravíte na Procházku strašidelnou Prahou, na Strašidelný Vyšehrad, Za strašidly na Pražský hrad, či jinam. Jste všichni dospělí? Pak by to mohla být Láska až za hrob, nebo Strašidla pro dospělé. A pokud je libo něco pikantnějšího, je tu Hříšná Praha, kdy objevíte svět temných uliček plných hříchu. Pojďte s námi poznat tuto druhou tvář Prahy. Prahu plnou hampejzů, hlučných krčem, zavšivených nocleháren, zlodějů, podvodníků a prostitutek. Pokud máte malé děti, doporučujeme trasu, Co vyprávěl skřítek Sýpek.

Procházky pro firmy

Kteroukoliv z našich procházek můžete absolvovat v rámci firemní akce, a to nejen v českém jazyce. Doporučení pro dospělé účastníky je procházka Strašidla pro dospělé — poněkud rozpustilá procházka po stopách pražských hříšníků. V případě, že si to budete přát, můžete některá strašidla i potkat.

Procházky pro školy

Pro školy je připraveno několik zajímavých výprav po Praze, Litoměřicích, Roudnici nad Labem a Úštěku. V nabídce je i beseda o knížce Zachariáš a tajemství stříbrných tenisek.  Pokud si nevyberete trasu z nabídky, rádi vám zde vytvoří procházku "na tělo", např. se zaměřením na některé české panovníky, historické události, či určitou etapu dějin.

Strašidelná Praha

telefon: +420 603 215 324 (Eva Hotovcová)
e-mail: [email protected]

www.strasidelnapraha.cz

28.4.2024
Ideální způsob, jak se seznámit s naší nejvýznamější pamětihodností a symbolem české státnosti. více
8.5.2024, 14:00 – 17:00
Naše výprava má dvě části oddělené pauzou pro načerpání sil. První část je věnována Pražskému hradu a Malé Straně, druhá pak... více
10.5.2024, 20:00 – 21:30
Že jste ještě žádný přízrak neviděli? Asi nevíte, jak na to! My, specialisté na strašidla a opravdoví krotitelé duchů, totiž... více