Prohlídky měšťanského domu č.p. 6 v Horním Slavkově

6.4.2024, 15:00 – 23:59

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Lokti ve spolupráci s Městem Horní Slavkov a ZUŠ Horní Slavkov pořádá Prohlídky měšťanského domu č.p. 6 v Horním Slavkově. S minulostí tohoto zajímavého historického objektu seznámí zájemce Mgr. Vladimír Lokajíček, památkář NPÚ, ÚOP v Lokti.

Ve čtvrtek 14. března 2024 od 9 a 10 hodin proběhnou dvě exkurze pro frekventanty vzdělávacího cyklu pro seniory Akademie umění a kultury ze ZUŠ Horní Slavkov. Přihlašování je v režii ZUŠ Horní Slavkov.

Prohlídka pro veřejnost se uskuteční v sobotu 16. března 2024 od 15 hodin. Vzhledem k velikosti vnitřních prostorů je počet účastníků omezen, proto prosíme zájemce o rezervaci na e-mailu [email protected].

Sraz bude vždy na náměstí Republiky v Horním Slavkově před domem č.p. 6.

Přítomní budou seznámeni se stavební historií objektu se zaměřením na jednotlivé hodnotné stavební prvky, jako je renesanční sedátkový portál hlavního vstupu, pozůstatky někdejší prubířské pícky, konstrukce arkýře či klenby některých místností. Pozornost bude věnována rovněž vyhodnocení objektu v rámci zástavby města i širšího dobového kontextu. Zmíněni budou vybraní majitelé objektu, kteří se výrazněji zapsali i do dějin města. Nebude opomenuta ani novodobá historie objektu a jeho plánovaná budoucnost.

Zde ke stažení plakát akce.