10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou - cestovatelská přednáška na Švihově

21.9.2024, 17:00 – 23:59

Cestovatelská přednáška Jana Rendla! 11 měsíců na deset tisíc kilometrů dlouhé cestě z Kolumbie do Chile, v průměrné výšce 4000 výškových metrů, prakticky bez značených stezek – tento šílený přechod napříč šesti zeměmi Jižní Ameriky absolvoval cestovatel Jan Rendl jako zatím jediný Čech.

Cena vstupenky: 200 Kč
10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou - cestovatelská přednáška na Švihově
  • Adresa:
    Žižkova 1
    Švihov 340 12

V Kolumbii nejprve cestu ztěžují zbraně i drogy, v Ekvádoru přichází trápení v deštných pralesech i zdravotní potíže. V Peru zase nedotčená panenská příroda, indiáni či nejvýše položené město světa pod dechberoucími ledovci. Koka, chudoba, zapadlá koloniální města i rozbouřené řeky během období dešťů jsou společníky v Bolívii. Poslední stovky kilometrů pak vedou napříč argentinskými a chilskými vysokohorskými pouštěmi, pod nejvyšší sopkou světa.

Nečekejte jen idylické vyprávění, kontinenty se nepřechází vždy jen s úsměvem a Jižní Amerika umí být drsná i krásná zároveň. Jan Rendl přináší syrový, realistický, ale zároveň místy velice humorný pohled očima člověka, který kontinent prošel metr po metru a bude s Vámi sdílet jeho strasti i radosti.

Jan Rendl - Dvaatřicetiletý cestovatel, spisovatel a extrémní sportovec. Je autorem několika cestopisů o pěších dobrodružstvích po celém světě. Za sebou má více než 200 přednášek pro veřejnost, ale i školy. Procestoval přes šedesát zemí světa, převážně pěšky. Jako první Čech například přešel pěšky Jižní Ameriku, ve třicet let starém vraku Subaru dojel do Pákistánu či v rekordním čase necelých 39 dní obešel Československo s plnou polní. Jeho cesty jsou plné bizarních a vtipných zážitků, o kterých poutavě vypraví při svých přednáškách.

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou