Festival Ibérica - Brno

30.6.2015, 11:00 – 4.7.2015, 22:00

Dvanáctý ročník festivalu Ibérica nabídne stejně jako v předchozích letech nejen řadu atraktivních vystoupení se špičkovými umělci, ale také širokou paletu praktických kurzů pro aktivní účastníky. 

Cena vstupenky: www.iberica.cz Kč

Stěžejním tématem letošního ročníku je flamenkový zpěv (cante flamenco), z něhož flamenco samotné historicky vychází. „Právě proto jsme do nabídky tvůrčích dílen vůbec poprvé začlenili výuku flamenkového zpěvu. Lektorem bude uznávaný zpěvák Javier Rivera, kterého diváci mimo jiné uslyší na brněnském a boskovickém koncertu,“ upřesňuje koordinátorka tvůrčích dílen Maria Cristina Roa. Dalším velkým lákadlem, zvláště pro tanečníky, je bezesporu jednodenní workshop hlavní hvězdy festivalu Patricie Guerrero. Kromě kurzů flamenkového tance zahrnuje bohatá nabídka workshopů také lekce salsy, tanga, tance s vlečkou bata de cola, kastanět, kytary a perkusí, jež povedou renomovaní domácí i zahraniční lektoři. Do tajů španělské kuchyně, proslavené svými tapas a jejich nekonečnými variacemi, zasvětí účastníky kurzu odborník na španělskou gastronomii Enrique Garcia. Ibérica nezapomíná ani na nejmenší účastníky festivalu, pravě jim je věnován kurz Ritmo latino a dětská Miniibérica. 

Festival Ibérica, který letos zavítá do Prahy, Brna a Boskovic, je nejvýznamnější akcí svého druhu v ČR a za dobu své historie představil domácímu publiku elitu flamenka v čele s Gerardo Núñezem, Carmen Cortés, Jorgem Pardo, Marií Serrano, Patricií Guerrero a mnoha dalšími. 

Více informací na www.iberica.cz. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal a v tradičních předprodejích.