MHF Český Krumlov 2015 - Klavírní Trio Thalia

22.7.2015, 19:30 – 21:00

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov je reprezentativní letní přehlídkou světové hudební kultury a jejích nejnovějších trendů, s širokým rozpětím hudby od 15. až po 21. století, představující významné tuzemské a zahraniční umělce.

Cena vstupenky: od 145 Kč

Program

Koncert proběhne v Maškarním sále.
Josef Suk (1874–1935): Elegie, op. 23
Antonín Dvořák (1841–1904): Klavírní trio č. 3, f moll, op. 65
Johannes Brahms (1833–1897): Klavírní trio č. 3, c moll, op. 101
Ástor Piazzolla (1921–1992): Le grand Tango (Velké tango)

Trio Thalia, jedno z nejuznávanější klavírních trií v Koreji, bylo založeno v roce 2002. Název tria vychází ze tří Grácií z řecké mytologie a představuje úsilí souboru o dosažení půvabu a krásy hudby. Vystoupení souboru byla kladně přijata kritiky s ohledem na dynamické tóny, dramatickou interpretaci a nadšené reakce publika. Trio Thalia každý rok koncertuje jak v předních koncertních síních, tak v komornějších prostorách. Rozsáhlý repertoár souboru zahrnuje kromě Beethovena a Brahmse také současné skladatele, jako jsou Dmitry Shostakovich, Aaron Copland, Frank Martin, Charles Ives a Astor Piazzolla.

Hudební různorodost a všestrannost souboru Trio Thalia je přirozeným důsledkem zkušeností jednotlivých členů. Houslistka E-jung Kim studovala na Juilliard School a vystupovala na řadě koncertů jako sólistka a komorní umělkyně ve Spojených státech, Kanadě, Evropě a Koreji. Paní Kim vystupovala jako sólistka s prestižními orchestry, mezi něž patří Newyorská filharmonie, Moskevská filharmonie, Baltimorský symfonický orchestr, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Korejský národní symfonický orchestr a Kyjevský komorní orchestr. Cellistka Sook-jung Lee studovala na Conservatoire National Superieur de Musique a Ecole Normale de Musique de Paris. Získala řadu cen a ocenění jak ve Francii, tak v Koreji. Paní Lee pravidelně koncertuje v Koreji, Japonsku, Evropě a ve Spojených státech. Pianistka Yoon-ju Oh studovala na Hochschule für Musik ve Würzburgu v Německu a na Hochschule Mozarteum v Salzburgu v Rakousku. Je laureátkou mnoha mezinárodních soutěží. Paní Oh, pianistka, jejíž koncertní kariéra ji řadí mezi nejaktivnější umělce v Koreji, má na svém kontě četná sólová koncertní vystoupení a působení v komorních recitálech napříč Evropou a v Koreji včetně debutového recitálu v newyorské Carnegie Recital Hall. V jejich hudební tvorbě se prolínají tři různé hudební tradice a kultury.  Výsledkem je opravdu vynikající hudba, poutavá a struhující zároveň, kterou si publikum vždy naplno vychutná.

www.festivalkrumlov.cz