Podivný případ se psem - Divadlo Kalich

24.2.2019, 19:00 – 2.4.2019, 21:00

V květnu 2015 vstoupí na pražskou divadelní scénu velký hit současných světových jevišť s názvem Podivný případ se psem. 

Podivný případ se psem - Divadlo Kalich
  • Adresa:
    Jungmannova 22/9
    Praha 1 110 00

Hrají:

Christopher ….. Jiří Mádl / Jan Cina

Siobhan ….. Hana Vagnerová

Ed ….. Marek Daniel

Judy ….. Simona Babčáková

ostatní ženské role ….. Zuzana Stavná

ostatní mužské role ….. Petr Vančura

Hlavní hrdina tohoto knižního bestselleru Marka Haddona i cenami ověnčené dramatizace z pera uznávaného dramatika Simona Stephense je patnáctiletý Christopher. Matematický génius, ale také autista, který příliš nerozumí okolnímu světu ani lidem, nerad opouští svůj byt a nesnáší, když se ho někdo dotýká. Během zdánlivě nevinného vyšetřování detektivního případu ze sousedství rozkryje docela jinou záhadu – která mu zásadně promluví do života.

Románu se prodalo přes 2 miliony výtisků, jeho dramatizovaná verze se stala divadelní senzací zdaleka nejen ve Velké Británii.

První pražské nastudování Podivného případu se psem v Divadle Kalich jistě vzbudí očekávání už jen díky jménům v tvůrčím týmu. Režírovat bude mezinárodně respektovaný tandem SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský), který proslul svou osobitou, nápaditou divadelní poetikou. Výjimečnost celé inscenace podtrhuje skutečnost, že hlavní roli přijal filmový idol Jiří Mádl, jenž se na divadle objevuje jen výjimečně. Alternovat ho bude další nepřehlédnutelný mladý talent Jan Cina, také v ostatních rolích se objeví uznávaní herci: Simona Babčáková, Hana Vagnerová, Marek Daniel, Zuzana Stavná a Petr Vančura.