Chlebový someliér na Czech Food Expo 2024

Od 9. do 12. května se českobudějovické výstaviště promění v pulzující centrum gastronomického dění. Město známé svou bohatou historií a kulturním dědictvím hostí druhý ročník veletrhu Czech Food Expo 2024, na který letos zavítá také chlebový someliér Stanislav Janíček.

Cena vstupenky: 100-300 Kč
Chlebový someliér na Czech Food Expo 2024
  • Adresa:
    Husova třída 523/30
    České Budějovice 370 05

V rámci programu se návštěvníci mohou těšit na řadu kulinářských zážitků. Veletrh přitahuje vystavovatele z celé České republiky i zahraničí, kteří představí to nejlepší ze své nabídky. Jedním z vrcholů veletrhu bude účast Stanislava Janíčka, renomovaného chlebového someliéra, jehož expertiza v oblasti pekařství je široce uznávána. Janíček, jenž se věnuje nejen tradičnímu pekařství, ale i moderním trendům ve výrobě chleba a pečiva, obdržel za svou práci mnohá ocenění a je řadu let komisařem na nejrůznějších pekařských soutěžích.

„Czech Food Expo je skvělá platforma nejen pro prezentaci našich produktů, ale i pro výměnu zkušeností a nových nápadů. Je pro mě čest být součástí této události a těším se, že předvedu návštěvníkům kouzlo pravého umění pekařství,“ říká chlebový someliér Stanislav Janíček.

Kromě vystoupení Stanislava Janíčka nabídne veletrh také bohatý doprovodný program například v prostorách stanoviště Svazu pekařů a cukrářů ČR, kde se budou konat živé ukázky pekařské práce, prezentace nových technik a ochutnávky výrobků přímo od mistrů pekařů. „Návštěvníkům veletrhu chceme nabídnout jedinečnou příležitost blíže se seznámit s pekařinou, trendy v oboru, zbořit zažité mýty a nabídnout program nejen pro fachmany z oboru, ale pro každého, kdo má zájem o gastronomii a pekařinu. Také bychom rádi oslovili potenciální studenty pekařského řemesla a jejich rodiče,“ komentuje Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Přehled vystoupení chlebového someliéra
Čtvrtek 9. 5. 2024
• 16:45–17:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
Pátek 10. 5. 2024
• 12:00–12:30 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
• 15:00–15:30 Výroba domácích chodských koláčů
Sobota 11. 5. 2024
• 12:00–12:30 Výroba domácích chodských koláčů
• 16:45–17:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
Neděle 12. 5. 2024
• 10:45–11:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
• 15:00–15:30 Výroba domácích chodských koláčů
Czech Food Expo 2024 je nejen významnou událostí pro České Budějovice, ale i pro celý český pekárenský průmysl. Veletrh představuje platformu pro setkání odborníků, výměnu znalostí a zkušeností, a je zároveň svátkem pro všechny, kdo si potrpí na kvalitu a inovace nejen v oblasti jídla a pití.
Více informací na CZECH FOOD EXPO 2024 - Výstaviště České Budějovice (vcb.cz).

Chlebový someliér
Stanislav Janíček se pekařině věnuje již od svého dětství. V oboru působí 25 let a prošel přitom různými profesemi. Cílem projektu Chlebový someliér, který probíhá pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v ČR, je šířit povědomí o chlebu, pečivu a pekařině a předávat široké veřejnosti zajímavé informace z oboru. Klíčovým komunikačním kanálem jsou edukativní videa, jež jsou pravidelně zavěšována na webových stránkách projektu www.chlebovysomelier.cz a na sociálních sítích Facebook (Chlebový someliér), Instagram (chlebovy_somelier) a YouTube kanále (@Chlebovysomelier).

O Svazu pekařů a cukrářů v ČR
Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. (SPaC ČR), je potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy firem podnikajících v pekařském a cukrářském oboru a podporuje jejich činnost. V současné době sdružuje 130 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin i služeb a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz.