David Uličník: Kryl ∗80✝︎30 výročí - Letní scéna Eurocentra

23.5.2024, 19:00 – 21:00

Mimořádné jarní turné Davida Uličníka se slavnými písněmi, které pohnuly dobou i lidmi, věnované 80. výročí narození a 30. výročí předčasného úmrtí Karla Kryla.

Cena vstupenky: 190-230 Kč
David Uličník: Kryl ∗80✝︎30 výročí - Letní scéna Eurocentra
  • Adresa:
    Jiráskova 7
    Jablonec nad Nisou 466 01

Zaposlouchejte se do nezapomenutelných písní, které pohnuly dobou i lidmi. Koncert, věnovaný 80. výročí narození a 30. výročí předčasného úmrtí Karla Kryla, jedinečného básníka a hlasu národa, se odehraje na Letní scéně Eurocentra ve čtvrtek 23. 5. od 19:00. Nejslavnější Krylovy písně zazní v podání Davida Uličníka, člena legendárního 4TETu, v původním akustickém kytarovém podání. Protestsongy jako „Veličenstvo kat“, „Král a Klaun“ nebo „Pasážová revolta“ jsou nejen významnou připomínkou historie, ale také příležitostí podívat se skrze Krylovu tvorbu na současné dění.

Krylova moudrost, buřičský hlas i nadhled mi v dnešním světě hodně chybí. Připomenout si jeho významná životní výročí mimořádným koncertním programem je pro mne osobně, ale věřím, že i pro nás všechny, jedinečná příležitost, abychom si uvědomili, že věci, o kterých Karel Kryl zpíval, stále platí. Byl rebelem, který slovem sekal jako šavlí a tnul verši do živého. Byl to velký český básník. Chci, aby jeho písně zněly teď a tady a tím Karla Kryla oslavili.“  David Uličník

O Davidu Uličníkovi:
David Uličník je zpěvák, který se s lehkostí pohybuje v mnoha pěveckých stylech od jazzu přes muzikál až po svět klasické hudby. Je členem vokální senzace 4TET a oceňovaným interpretem náročných muzikálových rolí, za které byl opakovaně nominován na cenu Thálie.

V případě nepřízně počasí se akce uskuteční v přilehlém Velkém sále Eurocentra.