Písničkář LÁSKA přichází s novým singlem "Pane" a pouští se do polemiky s bohem

11. červen 2019, 9:52
Písničkář LÁSKA přichází s novým singlem "Pane" a pouští se do polemiky s bohem

Zpěvák a kytarista Láska přichází letos již s druhým singlem. Novinka s názvem „Pane“ je poměrně provokativní polemikou s bohem a vírou v něj. V rozverném klipu se objevuje i několik známých tváří ze světa šoubyznysu.

Po úspěšném singlu Fejs tu fejs přichází písničkář s novým songem „Pane“. Láska se v něm k bohu obrací poměrně nevybíravým způsobem - „zameť si před nebeským prahem, (…) každej by přestal házet kamením, jen kdyby se ti dalo věřit“. „Já sám jsem nikdy věřící nebyl – čímž ale neříkám, že je na víře něco špatného. Víra v něco „nad námi“, v něco většího než jsme my sami, je myslím zcela přirozená. Jen mám pocit, že se to občas přehání – a tak jsme to v písničce „přehnali“ opačným směrem“, vysvětluje svůj postoj Láska. Písničku testoval na posluchačích během jarního turné s populárním písničkářem Pokáčem. „Přehrál jsem Pokáčovi pár songů, aby mi poradil s výběrem; líbilo se mu právě „Pane“, že je to „trochu do funky a celkem dobrý“, přibližuje s úsměvem Láska. Producentské role se opět ujal Thom Fröde, natáčelo se tentokrát na různých místech a s nahrávkou pomohlo hned několik spřízněných hudebníků. „Basu poslal z Anglie známý muzikant českého původu Marek Bero, houslové party natočila Jana Věnečková, dechové nástroje nám obstarali členové dechovky Kolíňanka (ta už spolupracovala např. s Rybičkami 48, Visacím zámkem, Vypsanou fixou aj.), a zbytek jsme si s Láskou nahráli sami“, upřesnil producent Thom. Klip vznikal v prostředí zooparku v Zelčíně u Mělníka a přilehlém okolí. „Na Zelčín jsem přišel náhodou – byla to totiž jedna ze zastávek jarního turné s Pokáčem. Pan majitel byl k našim šíleným filmařským požadavkům víc než vstřícný, takže jsme měli úplně volnou ruku“, vysvětluje Láska. V klipu hrají herec Jaromír Nosek, televizní reportér a DJ Tomáš Kraus a další přátelé ze světa šoubyznysu.

    Píseň „Pane“ budou moci posluchači slyšet například v rámci Láskových letních koncertů či během podzimního turné, které má hudebník naplánované s Pekařem.