Kulturní festival Zámostí - Podzámecká niva Třebíč

Letošní 26. ročník bude tradičně první červnový víkend 7. a 8. 6. 2024 na Podzámecké nivě v Třebíči, kde se všichni mohou těšit na dny plné kultury, hudby, kamarádů a setkání. Program bude nabitý, v areálu bude velká stage, taneční stan i šapitó.

Cena vstupenky: od 890 Kč
Kulturní festival Zámostí - Podzámecká niva Třebíč
  • Adresa:
    Zámek, Podklášteří 1
    Třebíč 674 01

Historie Zámostí se datuje do roku 1997, od té doby si našlo pevné místo v kulturním programu Třebíče a dalekého okolí. Letošní 26. ročník (dva se kvůli covidu nekonaly) tak má na co navazovat. „Jdeme spíš cestou evoluce, než revoluce. Za ta léta dobře víme, co nás a naše fanoušky baví. A chceme to pořád vylepšovat,“ slibuje za pořadatele David Šťastný.

Každý z tisícovek návštěvníků má svůj jedinečný důvod, proč na festival přijít. Na Zámostí se jednou za rok potkávají někdejší spolužáci, někdo chodí kvůli doprovodnému programu, dalšího osloví nabídka stánků. „Na gastro scénu se hodně soustředíme. Chceme ze Zámostí udělat místo, kam se lidé budou těšit nejen na dobrou hudbu a setkání s přáteli, ale taky na dobré jídlo a pití,“ říká Šťastný.

Základem je ale pořád hudba. „Tahákem letošního ročníku jsou Tata Bojs, parta z pražské Hanspaulky se do Třebíče vrací po dvou letech. Mezi další velká jména patří Poletíme? či Jordan Haj a Emma Smetana, v tanečním stanu fanoušky potěší Smack One, Gleb nebo 58G,“ láká dramaturg festivalu Marek Mijovič. “Z nových jmen na české scéně vystoupí Sofian Medjmedj a The Valentines.” dodává Mijovič.

Vedle programu na louce se rovnocennou součástí festivalového víkendu stalo Zámostí v modrém. To probíhá v židovské čtvrti a je zcela zdarma. Stačí vyrazit do malebných uliček a nasávat unikátní atmosféru, která v Třebíči panuje pouhé dva večery v roce.

„Právě Zámostí v modrém chceme výrazně zlepšit. Konečně máme velké prostory v samém srdci židovské čtvrti, kde můžeme bez omezení tvořit. Přípravám dění v židech se aktivně věnujeme o pět měsíců dřív než v minulých letech, lidé se opravdu mají na co těšit,“ láká Šťastný.

Vstupenky na Zámostí 2024 momentálně vyjdou na 890 korun na celý festival, k dispozici jsou online na stránkách zamosti.cz.

Hvězdy Zámostí 2024
ČEZ Energy Stage
Tata Bojs, Poletíme?, Jordan Haj a Emma Smetana, Vltava, Prago Union Live band, Sofian Medjmedj, Zatrestband a další….

Taneční scéna
Smack One, Gleb, 58G, NobodyListen, Akira, Tony P, Tokátko a další…

Malá scéna - Šapitó
Václav Koubek, Schooler, Snookey, Lahvisz a další…