Dan Bárta & Illustratosphere Němá éra tour 2024 - KyTICe Světlá nad Sázavou

17.4.2024, 19:00 – 21:00

Koncert Dana Bárty & Illustratosphere v rámci Němá éra tour 2023 vztahujícího se k vydání reedice dlouho vyprodaného debutového eponymního alba. V rámci koncertu zazní kromě nejstarších písní celkový průřez tvorbou kapely, novinky z aktuálního alba „Kráska a zvířený prach“, ale i vybrané songy ze světové tvorby v podání Dana Bárty, nejuznávanějšího českého zpěváka.

Cena vstupenky: 450-550 Kč
Dan Bárta & Illustratosphere Němá éra tour 2024 - KyTICe Světlá nad Sázavou
  • Adresa:
    Světlá nad Sázavou 58 291
Dan Bárta, jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí, se zapsal v devadesátých letech do širokého povědomí s kapelou Alice a účinkováním v muzikálu Jesus Christ Superstar. Stal se také neodmyslitelnou součástí kultovních J.A.R. Jeho široký hudební rozhled získal uplatnění od roztančených Sexy Dancers přes populární písně z filmů (mj. Snowboarďáci, Rafťáci, Horem pádem) až k jazzu spojenému např. s triem Roberta Balzara. Svou výraznou stopu zanechal v řadě dalších domácích hudebních projektů a vystupoval i s veličinami světového hudebního nebe (např. s fenomenálním zpěvákem Bobby McFerrinem nebo se Stingovým dvorním kytaristou Dominikem Millerem).
 
V roce 2000 Dan Bárta překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou vydal dosud pět řadových alb a jedno živé dvojalbum. Koncertní turné v roce 2023 bude věnováno především návratu ke skladbám z prvních dvou desek (eponymnímu debutu a Entropicture), které znovu vycházejí v remasterované reedici (a vůbec poprvé i na vinylu).
 
Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, texty pohrávající si s půvabem češtiny a prvotřídní hudebníci: to vše dává vzniknout písním vzlétajícím nad standard populární hudby. Dan Bárta & Illustratosphere okouzlují posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již více než dvacet let!
Sestava:
Dan Bárta – zpěv
Filip Jelínek – klávesy
Miroslav Chyška – kytary
Robert Balzar – kontrabas, baskytara
Martin Valihora – bicí