Frank Turner & The Sleeping Souls - Roxy

31.10.2024, 18:00 – 20:00

Hardcorem zocelené srdce Franka Turnera zůstává na správném místě a bije stále silně. Když vydal svou předchozí desku, tak s kapelou The Sleeping Souls během padesáti dnů objel všech padesát států USA, své dvaačtyřicáté narozeniny zase nedávno oslavil zábavně konfrontační skladbou No Thank You for the Music.

Cena vstupenky: 590 Kč
Frank Turner & The Sleeping Souls - Roxy
  • Adresa:
    Dlouhá 33,
    Praha 1, 110 00

Mezi své vlivy řadí Elvise Costella, zpěváka a aktivistu Billyho Bragga anebo hudebníka a zakladatele labelu Dischord Iana MacKayeho – sám je unikátním tvůrcem, který se po začátcích v kapele Million Dead vyprofiloval jako jeden z nejvýraznějších hlasů vzešlých z hardcorové scény. V květnu teď pomyslně oslaví dvacet let sólové kariéry svou desátou deskou příznačně nazvanou Undefeated. Už první singly svědčí o tom, že se s typickou kombinací rockové vzletnosti a hardcorové zemitosti pouští do písní o věcech, na kterých mu opravdu záleží.

„Je to nahrávka o tom, jak se vzepřít, a jak přežít, celá je ale pojatá se smyslem pro humor a schopností shodit sám sebe,“ říká Turner. Nástupce globálně úspěšné desky FTHC slibuje čtrnáct intenzivních skladeb, které si Turner poprvé sám i produkoval a po letech strávených u velkých labelů i vydal. „Někteří lidi vás prostě budou nesnášet, až už děláte cokoliv. Takže se nesnažte změnit jejich názor, je to ztráta času. Prostě buďte nejlepší verzí sebe samých.“