Lázně Libverda jsou klenotem podhůří Jizerských hor, který vás zcela jistě okouzlí

15. srpen 2023, 13:22
Lázně Libverda jsou klenotem podhůří Jizerských hor, který vás zcela jistě okouzlí

Lázně se nacházejí v severních Čechách, leží na severní straně Jizerských hor, asi třináct kilometrů východně od Frýdlantu. 

Ve městě najdete vše, co byste od lázeňského města mohli očekávat. Kolonádu, historické lázeňské domy, restauraci a kavárnu, kde zakončíte příjemnou procházku. Okolí nabízí překrásnou přírodu, lázně jsou obklopeny lesy a kopci, které příznivě působí na ducha i zdraví. Ne nadarmo se říká, že je to jedno z nejkrásnějších míst u nás, přijeďte se sami přesvědčit.

Spa Resort Libverda

Nabízí pobyty pro hosty v rámci hotelového ubytování, wellness a rekondičních pobytů. Tento spa resort je ideálním místem pro relaxaci. Je to luxus a pohoda, kterou si můžete dopřát i vy. Návštěvníci zde mohou využít wellness služeb, jako jsou sauny, bazén a masáže. Relaxovat mohou v moderních wellness centrech přímo v historických lázeňských domech.

Najdete tu nový bazén a wellness centrum, které můžete využívat pro své potěšení ve zcela novém moderním podání s luxusními prvky náležícími k lázním – mramorovým sochám, empírovým sloupům a nebem plným hvězd. Po dlouhé a velmi náročné rekonstrukci se podařilo vytvořit provoz, který můžete využít nejen pro rehabilitační cvičení pod vedením fyzioterapeutů či lázeňských pracovníků, ale i pro odpočinek, prohřátí svalů nebo jako sportovní aktivitu.

Součástí je také finská a parní sauna, osvětlený Kneippův chodník a vyhřívaná lavice pro odpočinek. V horní části budovy naleznete uhličité koupele, masáže, parafínové nátěry — jako jedny z mála lázní vám zde nabídnou parafín nejen na ruce, ale i na záda či bolavá kolena.

Pro ubytování ve Spa Resortu Libverda si můžete vybrat ze šesti hotelů. Některé z nich nabízejí ubytování přímo v historických lázeňských domech, kde si můžete užít autentickou atmosféru lázeňského města.

 

Komu je pobyt určen

Lázně Libverda patří mezi léčebné lázně dle zákona o veřejném zdravotním pojištění a jsou specializovány na léčbu onemocnění pohybového ústrojí, kardiologické, onkologické a neurologické nemoci. Vhodné jsou při respiračních obtížích díky místnímu klimatu. Léčebné procedury jsou zaměřeny na použití přírodních zdrojů, což jsou místní minerální prameny, dále rašelinové zábaly a léčivé byliny. Poměr hostů, kteří mají svůj pobyt hrazen přes zdravotní pojišťovnu a těch, co si pobyt hradí sami, je dlouhodobě 50:50.

Zpátky do minulosti

V minulosti byly návštěvy lázní spíše výsadou bohatých, a tak není překvapením, že mezi návštěvníky byla i spousta historicky významných osobností. Dnes je lázeňská péče mnohem dostupnější a vy si tak můžete vychutnat návštěvu lázní s pocitem, že v nich relaxovala evropská šlechta nebo že v nich našel inspiraci pro svou tvorbu světoznámý hudební skladatel. V roce 1814 si totiž lázeňského pobytu v Libverdě dopřával slavný německý skladatel Carl Maria von Weber. Častým hostem libverdských lázeňských domů byl také světoznámý spisovatel Franz Kafka. Mezi další slavné návštěvníky lázní patřil například jazykovědec Josef Jungmann nebo německý přírodovědec Alexander von Humboldt či Jan Masaryk. A tou další osobností můžete být třeba právě vy.

Další aktivity

Nabídnout mohou i bohatý kulturní program. V průběhu roku se zde konají různé kulturní akce, jako jsou koncerty, výstavy, výlety do okolí, návštěva divadla v Liberci ad. V květnu se také koná Zahájení lázeňské sezóny, hlavní akce roku.

Výlety po okolí

Lázně Libverda jsou ideálním místem pro turisty a milovníky přírody. Vydejte se na nenáročnou turistickou stezku Libverdské vyhlídky, která má pět zastavení, kde se pokocháte jak výhledy na lázně, tak na Jizerské hory. V okolí lázní se nachází mnoho turistických tras a cyklostezek včetně vyhlášeného Singltreku pod Smrkem. Nedaleko se nachází nádherný barokní poutní kostel Navštívení Panny Marie v Hejnicích, který je národní kulturní památkou a jistě také stojí za vidění. V zimě se zde můžete vydat na lyže do nedalekého skiareálu.

LÁZNĚ LIBVERDA, a.s.

adresa: Lázně Libverda 82, 463 62
telefon: +420 482 368 111