Upcyklační seance II v GVUO

27.4.2024, 15:00 – 17:00

Upcyklační workshop pod taktovkou architektky Venduly Beneš a textilní výtvarnice Daniely Hýlové.

Cena vstupenky: 390 Kč
Upcyklační seance II v GVUO
  • Adresa:
    Jurečkova 9,
    Moravská Ostrava, 702 00

Máš ve skříni pár krásných kousků, které už nenosíš a je ti líto je vyhodit? V tom případě je vezmi s sebou a pojď je s námi vydesignovat autentickými nášivky či kolážemi.
Můžeš přinést košili, šaty, rifle, kalhoty, mikinu, triko či šálu...

Workshop se koná v rámci mezinárodního festivalu FASHION REVOLUTION WEEK 2024 a ostravského festivalu udržitelné módy ReFashion.cz.

UPCYKLACE je proces zhodnocování starého, nebo odpadového materiálu a jeho transformace na nový plnohodnotný a kvalitní produkt. Iniciativa FASHION REVOLUTION vznikla v Londýně jako reakce na zprávu o zřícení továrny v Bangladéši v roce 2013.
Její hlavní myšlenkou je zvýšení povědomí společnosti o fungování módního průmyslu a jeho negativních dopadech. Více informací https://www.udrumi.cz/fashion-revolution-a-udrzitelna-moda/

VENDULA BENEŠ
Vendula vystudovala ateliér architektury na UMPRUM v Praze (2000), grafiku na SUPŠ (Uherské Hradiště). UPCYKLACE je pro ni forma smysluplné práce a hobby zároveň. Od roku 2011 pořádá workshopy na téma architektury, pratelný papír a UPCYKLACI. Za realizaci rekonstrukce interiéru MECCA (Praha) byla nominována na Interiér roku. Pracovala přes 3 roky v Šanghaji na pozici architekt-designér.

DANIELA HÝLOVÁ
Má svou značku DOMA. Výtvarnice, která se upcyklací, zero waste, a slow fashion zabývá více než 10 let. Vytváří textilní obrazy a online kurzy na upcyklaci.

Nutná je rezervace předem, která je platná až po uhrazení kurzovného. Rezervaci můžete provést zde: https://www.gvuo.cz/upcyklacni-seance_rd71