ATRIUM40: Atrium má Vážný zájem – Německý klasický romantismus

26.4.2024, 20:00 – 21:40

Skladby tří německých autorů naplní narozeninový koncert ke 40. výročí Atria Žižkov ve spolupráci se spolkem Vážný zájem. Interprety večera budou přední čeští hudebníci, klavírista Marek Kozák, klarinetista Igor Františák a violoncellista Michal Kaňka.

Cena vstupenky: 300 - 800 Kč
ATRIUM40: Atrium má Vážný zájem – Německý klasický romantismus
  • Adresa:
    Čajkovského 12/12a,
    Praha 3, 130 00

V díle Ludwiga van Beethovena lze sledovat postupný přechod z klasicismu do romantismu. V rámci večera zazní díla, která spadají do závěru jeho raného období a obě čerpají témata z oper tehdejších Beethovenových současníků. Program vyvrcholí stěžejními díly Roberta Schumanna a Johannesa Brahmse, Fantazijními kusy a Triem a moll. Celý večer bude orámován četbou německé poezie, která je spjata s uvedenými hudebními autory.

ATRIUM MÁ VÁŽNÝ ZÁJEM

Před sedmi lety se z původně dvoudenního happeningu koncertů vážné hudby zrodila platforma Vážný zájem, která od té doby uspořádala stovky domácích koncertů po celé republice. V roce 2023 jsme se rozhodli přenést spolu s touto iniciativou atmosféru domácích koncertů nově i do Atria Žižkov v podobě nové série koncertů. Vážný zájem tak vůbec poprvé vstoupil do spolupráce pod střechu veřejné instituce a v barokním sále Atria buduje sousedský obývák.

● vstupné exclusive 800 Kč, super 500 Kč, classic 350 Kč, studenti, senioři, ZTP a ZTP/P 300 Kč ● 100 min ● pořádají Vážný zájem a Atrium Žižkov ● sál