Sušicko – poklad podhůří Šumavy

12. prosinec 2023, 22:07
Sušicko – poklad podhůří Šumavy

Pokud se chystáte na dovolenou na Šumavu, tak město Sušice a jeho nejbližší okolí je tou nejlepší volbou, kde se ubytovat. Sušici je známá jako brána Šumavy a je posledním místem, které nabízí komfort města na cestě do šumavské divočiny.  Pár minut do budete mít k řece Otavě, do lesa, ale i do supermarketu či k bankomatu.

Město Sušice

Město Sušice stráží ze tří stran šumavské hrady. Jen pár kilometrů od Sušice najdete Kašperk, Rabí i Velhartice. Město má hned dvě úžasné rozhledny – Svatobor, odkud jsou za dobrého počasí vidět i Alpy, a Sedlo na místě bývalého keltského opida. Další významnou dominantou města je Andělíček (kaple sv. Anděla Strážce), který najdete na malém vršku kousek od centra přímo nad řekou Otavou. Vede k němu moderně pojatá kovaná křížová cesta.

Za návštěvu rozhodně stojí i místní muzeum, kde si můžete prohlédnout miniatury většiny významných šumavských turistických cílů zakomponovaných do unikátního mechanického betlému. Vedle 35 objektů tvoří betlém přes tři sta postav, z nichž je téměř polovina pohyblivá.

Sušice je ideálním výchozím bodem pro dovolenou na Šumavě. K hranicím CHKO Šumava je to pouhých 5 km, k hranici NP Šumava o dalších 5 km více. Do oblíbených lokalit to také není daleko: Kašperské Hory (15 km), Povydří (17 km), Srní (20 km), Prášily (22 km), Modrava (30 km). Večer si pak můžete odpočinout v místním aquaparku. Zrelaxovat na břehu řeky Otavy na oblázkové pláži nebo kamenných pobřežních schodech. Nebo si můžete pochutnat na specialitách místních restaurací, kaváren či pivovaru.

Město Sušice je jednoduše poklad šumavského podhůří – přesvědčit se můžete sami

www.susicko.cz

10.5.2024, 17:00 – 18:00
Ahoj broučkové, máme tady nové představení Pojď si hrát! Opět se setkáte s panem Doremi, Honzíkem a samozřejmě s námi: Štístkem a... více
31.5.2024, 17:00 – 23:59
Sušice a okolí, tenhle pátek děti rozhodně nebudou chtít strávit u televize.   více