Konec jedné éry: Kapela You Me At Six vyjíždí na poslední turné, zastávku má i v Praze

22.11.2024, 19:00 – 21:00

Britská rocková stálice You Me At Six uzavře svou dvacetiletou kariéru posledním turné, v rámci kterého odehrají i poslední koncert v Česku. Kapela se rozhodla ukončit svou činnost právě po sérii vystoupení s nejnovější deskou “Truth Decay” a po jejich odehrání se oficiálně plánují rozpadnout.

Cena vstupenky: 900 Kč
Konec jedné éry: Kapela You Me At Six vyjíždí na poslední turné, zastávku má i v Praze
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

Neřízená pětice You Me At Six ve svých skladbách nechává promlouvat rockové a corové vlivy kapel, jako jsou blink-182, Incubus, Thrice nebo britští Arctic Monkeys. Skupina vystoupí 22. listopadu v multifunkčním prostoru Archa+ v rámci série Rock for People Concerts. Vstupenky v prodeji od 1. března v síti GoOut: https://goout.net/cs/listky/you-me-at-six/alww/

Britská kapela ve složení Josh Franceschi (zpěv), Max Helyer (kytara), Chris Miller (kytara), Matt Barnes (basa) a Dan Flint (bicí) přišla s posledním albem “Truth Decay”, po kterém se rozhodla skončit, aby vzdala hold sama sobě a své dlouholeté kariéře. "Jde nám to nejlíp, když je nás všech pět v první linii, žijeme tím a dýcháme tím, všech pět se pohupuje a vkládá do hudby svou kreativitu," říká Franceschi. "To je to, co můžete očekávat od Truth Decay."

Za svou činnost si kvintet vysloužil několik nominací a jednu výhru Kerrang! Award pro nejlepší britskou kapelu v roce 2011. You Me At Six absolvovali rozsáhlá turné, mimo jiné vystoupili na Warped Tour, Soundwave a koncertovali s kapelami jako Thirty Seconds to Mars, Paramore, Fall Out Boy, All Time Low a Bring Me the Horizon. Čeští fanoušci si mohou You Me At Six dobře pamatovat z festivalu Rock for People nebo jejich pražských sólových koncertů, které během dvacetileté éry kapely proběhly.

Ke konci své kariéry si kapela uvědomila, že pokud chce nahrát tu nejlepší punk-pop-rockovou desku, musí být emocionálně co nejupřímnější a musí se postavit bolesti čelem. I proto se kapela rozhodla nazvat album Truth Decay. "Je to pochopení a přijetí toho, že v rozpadu je krása," vysvětluje Franceschi. "Někdy se něco může zdát tak zřejmé a jasné, ale ve skutečnosti, když se podíváte na věci s odstupem, zjistíte, že nic není tak jednoduché, jak jste si mysleli." Je to téma, které se táhne celou deskou – otázka pravdy, jejího překrucování a manipulace. Truth Decay je zvukem kapely oslavující scénu, kterou pomáhala budovat, a zároveň ukazuje, kam až dokáží jako hudebníci zajít. You Me At Six v nahrávkách dávají jasně najevo, že jsou na vrcholu své nejlepší formy – vědí odkud přišli a kam směřují.

FB událost: https://fb.me/e/558rvWdOJ

Web: https://store.youmeatsix.co.uk/