Festival Vysmátý léto 2024 a line-up letošního jubilejního ročníku

22.6.2024

Oblíbený festival v Kadani, který upoutá především svou malebnou lokalitou pod hradbami, má nové organizátory, kteří se rozhodli program festivalu zaměřit na současné hudební trendy. Nabídne umělce z popové a rapové scény. Letošní 20. jubilejní ročník Vysmátýho léta se uskuteční 22. června 2024. Headlinerem budou slovenští Kontrafakt.

Cena vstupenky: od 950 Kč

Vysmátý léto je jednodenní lokální festival, kam se sjíždí lidé nejen z blízkého okolí. Dlouholetým organizátorem byl Jiří Knop a agentura Sasme. Noví pořadatelé – Miroslav Kanči a Jan Toman, navazují na tradici festivalu, ale program se snaží zaměřit více na mladou scénu a návštěvníkům tak nabídnout interprety, kteří jsou v současné době velmi populární, ale zároveň nejde o největší mainstreamové hudebníky českého rybníčku.

„Jakožto rození Kadaňáci, účastníci 12 posledních ročníků a kamarádi bývalých majitelů a zakladatelů, jsme nabídku na převzetí nemohli odmítnout. Prvotní nápad posunout festival jiným směrem se jim líbil, a to s čím jsme vyšli ven je jen důkazem naší vize. Ač je pro nás organizace festivalu něco nového, cítíme důležitost projektu a s celým naším týmem se těšíme na vrcholný den 22. 6. 2024. Věříme, že návštěvníci ze všech koutů republiky budou více než spokojeni s novým celistvým zážitkem,“ uvádí nastupující promotér Miroslav Kanči.

Stejně jako v předchozích letech nabídne festival program na dvou pódiích. Na hlavní stage vystoupí mladá zpěvačka s osobitým projevem Annabelle, držitelka Ceny Anděl v kategorii Objev. Jeden z nejvýraznějších osobností české hudební scény Ben Cristovao, jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších rapperů Ektor, ostravský rapper Sergei Barracuda, extravagantní zpěvačka a rapperka Sharlota, jeden z nejvyhledávanějších mladých talentů zpěvák Sofian Medjmedj, který je označován za naději českého popu. Společně vystoupí také rappeři Yzomandias a NikTendo, kteří patří k nejstreamovanějším umělcům. Hlavní hvězdou bude slovenské hip-hopové uskupení Kontrafakt – Rytmus, Ego a Anys.

Druhá stage přinese DJ’S line up v podobě DJ Karma, DJ Manene, DJ Spirit. Nebude chybět ani chill zóna, která se návštěvníkům otevře v prostředí krásné náplavky. Mediálním partnerem je Evropa 2. Vstupenky jsou již v prodeji v síti GoOut.cz.