Největší horský lanový park v ČR. Navštivte Tarzánii — ideální místo pro celou rodinu

23. únor 2024, 11:22
Největší horský lanový park v ČR. Navštivte Tarzánii — ideální místo pro celou rodinu

Areál Tarzánie se nachází v Beskydech, v obci Trojanovice pod dolní stanicí lanovky na Pustevny. Chcete zažít adrenalin v Beskydech? Největší horský lanový park v Čechách naleznete právě zde. Lanový park Tarzanie je určený široké veřejnosti, dětem i dospělým, jednotlivcům i kolektivům. Při zdolávání trasy lanových překážek prověříte svou fyzickou i psychickou zdatnost a zažijete spoustu zábavy.

 

Máte na výběr z několika tras lanových překážek s různým stupněm obtížnosti.

Dětská trasa

Trasa osmnácti překážek ve výšce 2–4 m nad zemí. Překážky mají vzestupnou náročnost, takže začínají poměrně jednoduchými úkoly s menší fyzickou náročností. Po celé trase jsou děti jištěny speciálním samojistícím systémem zaručující stoprocentní bezpečnost.

Junior trasa

Trasa určena dětem a rodinám s dětmi vyššími než 120 cm. Na překážkách můžete porovnat své schopnosti s kamarády, spolužáky nebo s rodinou. Na této trase platí speciální pravidlo o pomoci rodiče dítěti nebo naopak, jinými slovy je dovoleno lézt na jedné překážce dvěma lezcům. Trasa byla nedávno rozšířena o druhou náročnější část.

Žlutá trasa

Tato trasa je nejdelší trasou Tarzanie — celková délka je 561 m. Překážky jsou většinou snadné, zejména dlouhé lanovky ve výšce až 12 metrů nad zemí. Trasa několikrát křižuje říčku Lomnou a zejména v období po dešti dodává burácející voda lezení na dramatičnosti.

Zelená trasa

Trasa střední obtížnosti se 42 překážkami. Klády, žebříky, sítě, zhupy i lanovky ve výšce 4-8 m mohou potrápit, ale i pobavit každého bez rozdílu ve věku. Trasu lze na třech místech zkrátit a vynechat tak ty nejobtížnější úseky tratě.

Černá trasa

Náročná adrenalinová trasa, která je určena zdatným a odvážným lezcům, kteří dokáží překonat 35 náročných překážek. Některé překážky vyžadují dostatečnou dávku odvahy a mnohé i značnou fyzickou sílu a obratnost. Na trase je jedna zkratka a není vůbec ostudou ji využít a vynechat tak ty nejtěžší překážky.

Zábavu si užijete i na trampolínách a velké houpačce nebo můžete vyzkoušet let vzduchem “power fan”.

Trampolíny

Na trampolínách se vyblbne každý. A je jedno jestli vám jsou tři, třicet nebo třista let. V areálu je k dispozici šest skákacích trampolín. Maximální váha jedné osoby je 100 kg. Provoz je možný pouze za suchého počasí.

Bungee trampolíny

Bezpečné skákání na gumách, které vám zajistí dost času nad trampolínou pro nácvik salt. Dáte dvě za sebou nebo dokonce tři? Zkuste to. V areálu jsou k dispozici tři bungee trampolíny. Maximální váha jedné osoby je 100 kg. Provoz je možný pouze za suchého počasí.

Power fan

Vylezete po stromě do výšky 13 m, připravíte se na let vzduchem, seberete všechnu odvahu a může začít odpočítávání. 3, 2, 1, jump! Při letu z těch třinácti metrů se vám možná promítne celý život před očima. Ale pak ucítíte, že se pád zpomaluje a vy přistáváte na pevné zemi. Uvidíte, že jeden skok nestačí a budete chtít jít znovu. Minimální váha je 30 kg, maximální váha 120 kg.

Tarzánie

adresa: Trojanovice-Ráztoka, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
telefon: +420 800 827 926
e-mail: [email protected]

www.tarzanie.cz