Komentované prohlídky Památníku T. Bati i v novém roce

5.1.2024, 10:00 – 31.3.2024, 16:30

Kam vyrazit za špičkovou architekturou? Jedna z nejvýznamnějších staveb Zlína zve veřejnost k návštěvám i v roce 2024. Komentované prohlídky Památníku Tomáše Bati probíhají od ledna do března od pátku do neděle v čase 10:00 – 16:00 (včetně) vždy v celou hodinu. Od dubna budou prohlídky každý den kromě pondělí.

Cena vstupenky: 149 Kč základní, 99 Kč snížené Kč

Přijďte se dozvědět více o historii a detailech architektonické ikony Zlína. Při výkladu načerpáte také zajímavosti k životní cestě Tomáše Bati či osudu architekta Františka Lýdie Gahury, který je autorem této výjimečné stavby. Zlínský klenot je přístupný formou komentované prohlídky v délce cca 50 minut.

Dominantou prostoru je věrná maketa letadla Junkers F-13ge odkazující k tragickému úmrtí geniálního podnikatele, který v letounu v roce 1932 havaroval se svým šéfpilotem Jindřichem Broučkem. Výrazným prvkem interiéru je také schodiště ve tvaru písmene Z – Zlín či repliky původních stojacích loučových lamp, jež jsou zároveň jediné světelné médium Památníku. Budova ze skla, betonu a kovu uvnitř skrývá mnoho symbolů a Baťových odkazů, které nikde jinde nenajdete. Tato kulturní památka je unikátní v každé denní době a za každého ročního období – přijďte se sami přesvědčit.

Kde: nám. T. G. Masaryka 2570, 760 01 Zlín