Flogging Molly roztančí všechny na festivalu TrutnOFF

Trutnoff se odehraje ve znamení oslav čtyřiceti let od prvního pokusu o nezávislý festival. „V čase třetího adventního týdne vystřelujeme šípy s radostnou zvěstí. Naše Pow-wow ke 40 letům roztančí Flogging Molly. Půjde o bujarý večírek v tradičním irsko punkovém duchu.

Flogging Molly roztančí všechny na festivalu TrutnOFF
  • Adresa:
    Královédvorská 536,
    Trutnov, 541 01

Bude se tančit, zpívat, stoly se prohýbat a nadskakovat jak v nelepší hospodě na periférii. Když oslava, tak s energickým koncertem hned na její začátek, jak se sluší a patří na správný večírek k jubileu, který se bude vztahovat i k letošní dedikaci. Flogging Molly šíří radost a veselost, což je dnes zapotřebí,“ uvádí Martin Geronimo Věchet, zakladatel festivalu, jehož první ročníky v roce 1984 a 1987 rozehnala tehdejší Státní bezpečnost.

Flogging Molly

Američtí Flogging Molly jsou dnes mezinárodně uznávaná sedmičlenná kapela, která začínala v legendárním klubu Molly Malone‘s v Los Angeles. Za posledních více než 20 let se stala základem nejen folkrockové a punkové scény, ale i výrazným zpestřením mnoha i žánrově vyhraněných festivalů. Energické skladby Flogging Molly ovlivněné tradiční irskou hudbou nenechávají při koncertech nikoho v klidu. V roce 2000 odstartovala svým bouřlivým debutem Swagger a letos v září vydala již sedmou desku Anthem. Jejich poslední pražský koncert před šesti lety přeložený z původních prostor do velkého sálu potvrdil živelnost kapely. Klipy Flogging Molly mají na sociálních sítích milionová shlédnutí.