Ústecký Majáles 2024

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely Divokej Bill, Jelen, Pokáč, Poletíme?, UDG a Pilot. Těšte se na fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté. Brány areálu se otevřou ve 12.00 hod. 

Cena vstupenky: 650 Kč
Ústecký Majáles 2024
  • Adresa:
    Velká Hradební 33
    Ústí nad Labem 400 01

Jedním z headlinerů, který vystoupí na Ústeckém Majálesu 2024, je kapela JELEN. Jelen je synonymem pro český rockový zvuk a nekompromisní energii. S jejich charakteristickým zvukem a silnými texty si získali širokou fanouškovskou základnu. Jejich energická a emotivní hudba vás zavede na neuvěřitelnou hudební cestu. S hitovkami jako „Klidná jako voda“, „Jediný co chci“ a „Ještě jednu noc“, JELEN zaručuje skvělou atmosféru a neustávající zábavu na Ústeckém Majálesu.

Dalším headlinerem, který bude zářit na Ústeckém Majálesu 2024, je kapela DIVOKEJ BILL! Divokej Bill je jednou z nejoblíbenějších českých rockových kapel, která svým jedinečným stylem spojuje prvky punku, rocku, folkrocku a tradiční české hudby. Jejich texty jsou plné životních radostí a strastí, sarkasmu a ironie, a jejich melodie vás prostě dostanou.

Neméně důležitým headlinerem je kapela Poletíme?, skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu. Žádné zvuky nástrojů co neexistují, žádné texty o věcech, co se nestaly, anebo nikdy nestanou. Jemné, přesto vulgární, přízemní, leč nad věcí, smutné, přeci veselé, sladké, přesto hořké. Respekt to Waldemar Matuška, Voskovec a Werich, Jiří Šlitr a Semafor, Ivan Mládek, Divadlo Sklep a Jára Cimrman.

Těšit se můžete i na oblíbeného písničkáře Pokáče. Ten své první písně napsal v roce 2008. Svůj první koncert absolvoval 4. dubna 2009 ve Slaném, jako předskokan. V roce 2011 vytvořil autorské duo s právě začínajícím zpěvákem Voxelem a jako textař se podílel na jeho dvou albech (AllBoom, Motýlí efekt). Z této spolupráce vznikla například píseň „V naší ulici“, která dosáhla několik milionů zhlédnutí na YouTube. Jejich společná píseň „Zejtra je taky den“ (2013) byla první výraznější zmínkou o Pokáčovi jakožto interpretovi. V roce 2015 vytvořil svůj debutový singl „Vymlácený entry“; finance na natočení klipu získal díky crowdfundingové kampani na platformě Startovač.

Vystoupí také UDG, což je známá česká pop-rocková hudební skupina pocházející z Ústí nad Labem. V roce 2004 zvítězili v soutěži Coca Cola Popstar, následně vydali čtyři studiová alba: Ztraceni v inspiracích, Buď a Nebe, Autoportrét a Akrobat.

Poznáte i kapelu Pilot, kteří se popsali takto: Jsme parta tří kámošů, co spolu rádi píšou písničky. Vyvíjíme nový žánr s názvem Broadway pop a postupně vydáváme naši debutovou desku HAPPY END, což bude naprostá šleha do popových vod. Mrkni na naše klipy a nezapomeň dát odběr a prozkoumat i náš Instáč a Tiktok.