Navštivte unikátní výstavu Tajemná Indonésie - Tamtamy času - PALLADIUM Praha

7.12.2023 – 30.4.2024, 23:59

Představujeme vám unikátní výstavu s názvem "Tajemná Indonésie – Tamtamy času", kterou můžete navštívit denně od 12 do 19 h v PALLADIU v patře +2 v prostoru nad fitness centrem Form factory. Vstupenky na výstavu lze zakoupit jak dopředu online, tak na místě přímo na výstavě.

Cena vstupenky: 80/225 Kč
Navštivte unikátní výstavu Tajemná Indonésie - Tamtamy času - PALLADIUM Praha
  • Adresa:
    Nám. Republiky 1078/1,
    Praha 1 - Petrská čtvrť 110 00

Tato nezapomenutelná výstava o tajemném ostrově Nová Guinea vznikla díky dobrodružným cestám českých objevitelů do zapomenutých koutů planety. Můžete v ní objevit tajemství Nové Guineje, Indonésie, Pacifiku i Šalamounových ostrovů. Unikátní etnografické sběry, jako jsou obrovské rituální totemy bisj, štíty, iniciační masky, oštěpy, luky a šípy, kamenné rituální sekery a kostěné nože, čelenky a zdobení, vše to naleznete v atmosféře bujné džungle se zvířaty. Nechybí ani stavby domorodých chýší a projekce filmů. Osou expozice jsou velkoformátové fotografie, které vám přiblíží krásu a tajemství této exotické destinace.

Výstava prezentuje historické materiály největších es cestování, jako jsou Jiří Hanzelka, Miroslav Zikmund a Miloslav Stingl. Přináší také rozsáhlé výsledky práce Rudolfa Švaříčka, který se věnuje neznámým etnikům a dobrodružným výkonům v nitru ostrova.

Prožijte malou degustaci výstavy, projděte se extrémní exotikou s atraktivní faunou a flórou, navštivte tajemný tropický prales se zajímavými zvířaty a shlédněte senzační mumii. Výstava odhaluje tajemství obrovské říše Indonésie s celkem 17 000 odlišnými ostrovy. Začínáme na Sumatře se slony a orangutany, putujeme přes Jávu s sultánskými kratony, sopkami a největší stupou buddhismu, až k unikátním kmenům na Kalimantanu a dalším fascinujícím destinacím.

Tato výstava, která je placená (platit lze na místě v hotovosti, nebo předem online), je vhodná pro všechny věkové skupiny, pro dospělé i pro děti. Přijďte si užít atmosféru tajemné džungle a zažijte nevšední dobrodružství!