Meeting Brno 2023 - Česko jako „education village“

26.6.2023, 17:00 – 21:00

V kolotoči školního roku a prázdnin zatím v českém prostředí chybí příležitost společně se setkat, reflektovat a hodnotit, co nám školní rok přinesl. A zamyslet se i nad významem prázdnin a volného času, který často prozrazuje, na čem nám opravdu záleží.

Cena vstupenky: zdarma Kč

Proto jsme spolu s Národním pedagogickým institutem ČR a Vzdělávacím institutem pro Moravu připravili festivalové ohlédnutí za tím, s čím jsme se letos (nejen na školní půdě) potýkali. Navážeme tak na úspěšnou prosincovou mezinárodní konferenci „Patříme k sobě? Region jako education village“. Název setkání se inspiruje africkým příslovím „k výchově dítěte je třeba celé vesnice“. Vychází z faktu, že pro zdařilou výchovu je zapotřebí spolupráce rodiny, školy, spolků, firem, odborných pracovišť… zkrátka celé vesnice.

Po dopoledním odborném programu v prostorách Vzdělávacího institutu pro Moravu zahájíme odpolední část pro širokou veřejnost v uvolněné atmosféře letního kina Hradu Špilberk. Příjemnou atmosféru navodí povídání s patronkou Meetingu Brno 2023, herečkou a vystudovanou učitelkou Andreou Kerestešovou Růžičkovou. V následných panelech představí aktuální výzvy českého vzdělávání náměstkyně ministra Martina Běťáková, vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková a expert Bob Kartous. Nad uplynulým školním rokem se pak zamyslí ministr Mikuláš Bek, ředitel Národního pedagogického institutu Ivo Jupa, státní tajemník MŠMT Ondřej Andrýs a náměstek jihomoravského hejtmana Jiří Nantl. Následovat bude volná festivalová oslava dobrých konců a nových začátků, kterou završí filmová projekce.

Pořad proběhne pouze v češtině.
Vstup zdarma. Omezená kapacita. Doporučujeme rezervac.