GoGo Penguin - Everything Is Going To Be OK Tour 2023

19.11.2023, 20:00 – 22:00

GoGo Penguin se vrací do Prahy s novým albem Everything Is Going To Be OK (duben 2023, Sony Music XXIM). Nové album se zrodilo v těžkém období plném osobních otřesů a ztrát. 

Cena vstupenky: 790-1490 Kč

Kapela využila nabídky uchýlit se do nahrávacího studia a najít zde útočiště. Výsledný projekt čerpá svou sílu ze společného porozumění a empatie. Přes naše těžkosti společně vyjdeme silnější: Everything Is Going To Be OK.

“Radiohead britského jazzu”, ale inspirují se napříč žánry, zaslechneme ozvěny trip hopu, jazzu, elektronické, rockové i klasické hudby. GoGo Penguin za jedenáct let existence vydali osm alb. Příznivé recenze získalo již jejich debutové album Fanfares (2012) a jejich druhé album v2.0 (2014) bylo zařazeno do užšího výběru cen Mercury Prize v kategorii album roku (společně po boku s nahrávkami Damona Albarna, Young Fathers nebo Jungle). V únoru 2022 GoGo Penguin vydali další album, které nahráli v nové sestavě (s bubeníkem Jonem Scottem).

Za silné inspirační zdroje hudby GoGo Penguin bývají považováni Aphex Twin, Squarepusher, Massive Attack, Esbjörn Svensson Trio nebo Briana Eno. Z moderní klasické hudby jsou inspirováni tvorbou skladatelů Dmitrije Šostakoviče a Clauda Debussyho, ale i soudobým skladatelem minimalistické hudby Philipem Glassem.

GoGo Penguin: Chris Illingworth (piano), Nick Blacka (bass) & Jon Scott (drums) (& Joe Reiser, sound production)