Jícha, kaše, zvěřina, nadívané veveřice: jak se vařilo ve středověku - Muzejní akademie

12.4.2023, 9:00 – 11:00

Zúčastněte se našeho vzdělávacího kurzu Muzejní akademie!

Cena vstupenky: 50 Kč
V souvislosti se studiem každodenního života ve středověku a raném novověku se v této přednášce dotkneme problematiky stravování, vaření, kuchařského vybavení a do určité míry i stolování v průběhu vrcholného středověku a novověku. V tomto exkurzu doslova nakoukneme pod pokličku v kuchyních na středověké vesnici, v měšťanské domácnosti či do jídelny hradního pána. Na základě dochovaných archeologických i archivních pramenů poukážeme na chutě a způsoby, které se od těch dnešních poměrně značně lišily. V závěru se budeme věnovat sbírkám českých kuchařských receptů, které předcházejí vydání monumentálního díla M. D. Rettigové.
Přednáší Jan Musil
Vstupné 50 Kč
Přednáškový sál Zámku Pardubice