Trutnoff Open Air Festival na Bojišti

17.8.2023 – 20.8.2023, 23:59

Nejstarší český festival svého druhu TrutnOFF se po sedmi letech vrací na své tradiční působiště, do trutnovského areálu Na Bojišti. V Brně, kde se odehrály jeho poslední dva pandemické a jeden postpandemický ročník, se radnice rozhodla začít v historickém areálu Na Střelnici stavět. Ve stejné době organizátory přizval nový trutnovský starosta k návratu „domů“.

Cena vstupenky: 1600 Kč

Trutnovský festival tak po sedmi letech proběhne opět na svém „rodném“ území v tradičním termínu od 17. do 20. srpna. Představí se na něm přes šedesát kapel všech žánrů. Organizátoři také oznamují první vystupující.

Legendární hudební přehlídka probíhala od roku 2020 na brněnské Střelnici pod názvem TrutnOFF BrnoON. K návratu do podkrkonošského Trutnova organizátory přimělo rozhodnutí nové koalice brněnského magistrátu, která chce v doposud pozapomenutém historickém areálu Na Střelnici začít stavět sportoviště s pěti hřišti na malou kopanou. Demoliční práce mají být zahájeny již v březnu. Naopak opačný impuls zazněl od nového trutnovského starosty i místostarosty, kteří nabídli organizátorům možnost návratu.