Stálá expozice Werichovy vily

1.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Je primárně věnovaná odkazu Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Osvobozeného divadla. Ale své místo zde mají i Werichovy poválečné filmy či tvorba pro děti a návštěvníci se s nimi mohou seznámit v interaktivní expozici v 1. patře vily.

Cena vstupenky: 100 Kč

Od časové osy s významnými osobnostmi vily si cestou do patra prohlédnete fotografie s Werichem a Voskovcem od Václava Chocholy. V Holaneriu zaznívá úryvek z Noci s Hamletem a vy si pohrajete se slovy, která plynou po jeho zdech, jako by je sám umělec skládal do veršů.

Do Werichova světa se ponoříte díky karuselu s dobovými fotografiemi Pavla Váchy a pěti oblíbeným receptům Jana Wericha. Věrná rekonstrukce dvou místností Werichova bytu nabídne pohled zblízka tak, jako by Jan Werich jen někam na chvíli odešel. Jak u Werichů, kde se stále něco dobrého vařilo, skladovali potraviny? Mrkněte kukátkem do Werichovic kvelbu.

V sále Osvobozeného divadla se na chviličku stanete Voskovcem nebo Werichem a nový interaktivní kvíz s hláškami z filmů zvládnou jen ti největší fanoušci.

Golema oživte šémem a vyslechněte příběh, který vás stezkami čtyř živlů provede historií stvoření této postavy.