Tip na výlet do Zoo Plasy v Západních Čechách

21.2.2023 – 21.2.2024, 23:59

Ve městě Plasy, na severu Plzeňska naleznete tuto poměrně novou zoologickou zahradu, která byla otevřena v květnu 2016. Těšte se zajímavě nakombinovanou podívanou a jedinečnou zábavu.

Zoologická a botanická zahrada

Areál zoologické zahrady je koncipován jako Cesta kolem světa. Největším lákadlem jsou vzácná a atraktivní zvířata, které zde chovají na 80 druhů, při více než 300 jedincích. Prioritou je, aby žila v prostorných, útulných a bezpečných výbězích a voliérách, které jsou také velmi originálně a vkusně řešeny.

Milovníci flóry ocení botanickou zahradu se spoustou unikátních rostlin, několika druhy palem a kaktusů, stromové kapradiny, bylinky, okrasné květiny, listnaté i jehličnaté stromy, včetně zajímavého blahočetu chilského, nebo nejstarší rostlinu světa – jinan dvoulaločný.

Další tipy na výlet do zoo.

Fantasy golf Plasy

Pokud si chcete protáhnout tělo a máte soutěživého ducha, potěší vás minigolfové hřiště. Budete tu cestovat v čase a teleportovat se v místech. Chvíli budete hrát minigolf v japonské zahradě, pak zas na pirátské lodi, potom ve starobylém Colosseu či na Drákulově hradě. Dále vás míček zavede do pravěké jeskyněegyptské pyramidyindiánského týpímexické vesnice a do chýše afrických domorodců. Projdete si těchto devět, do detailu propracovaných částí světa a seznámíte se s faunou a flórou dané části. Také si poslechnete hudbu odpovídající lokálním tradicím, a která je pro danou oblast typická. Současně se podíváte do několika časových období.

Občerstvení a odpočinek

Součástí areálu je Pivovarský dvůr, kde se můžete ubytovat v jednom ze 17 stylových pokojů. Pokud se chcete vrátit v čase a zažít atmosféru dávných dob, navštivte Restaurant Rudolf ll., který je ve stylu loveckého zámečku. V podzemí objektu v gotickém sklípku Palírna u Rytíře zas můžete uhasit žízeň vynikajícím pivkem.

Výlety po okolí

Jestli budete mít čas a chuť na další výlety, určitě se vydejte do blízkého kláštera Plasy. Zajímavostí je, že jeho základy jsou postaveny na vodě. V klášterním podzemí můžete navštívit speciální prohlídkový okruh, na kterém se dozvíte více. V lesnaté krajině severního Plzeňska se ukrývá spousta zajímavých míst, třeba zámek Manětín, který je přezdíván barokní perlou západních Čech. Další barokní skvost architektury je Mariánská Týnice u Kralovic, bývalé poutní místo někdejšího cisterciáckého kláštera. Od roku 1952 je sídlem Muzea a galerie severního Plzeňska.

Ideální výlet, když hledáte kam s dětmi.