Widowspeak se vrací po letech do Prahy

8.12.2022, 19:30 – 22:00

Widowspeak se vrací po letech do Prahy se svým novým albem The Jacket, které napsali v měsících před a po vydání jejich kritikou oceňovaného pátého alba Plum. Pro dvojici sestávající ze zpěvačky a skladatelky Molly Hamilton a kytaristy Roberta Earla Thomase se tímto albem uzavírá pomyslný klruh.

Cena vstupenky: 352 Kč
Tematicky se zamýšlí nad širšími otázkami alba Plum, které se týkají hodnot přisuzovaných času a práci, a to prostřednictvím rafinovanějšího pohledu na vystupování a hudební tvorbu. Částečně za to může jejich nedávný návrat do New Yorku, odkud pocházejí. The Jacket at the Diamond Mine nahráli se spoluproducentem a producentem
Homerem Steinweissem, známým spolupracovníkem Daptone Records. Kromě Hamiltona a Thomase na kytarách se na albu podílejí zakládající bubeník Michael Stasiak, dále J. D. Sumner na baskytaru a klavírem a klávesami přispívá Michael Hess.
The Jacket je současná a příjemná deska, prodchnutá pocitem kolektivní pauzy a lehkostí kapely na vrcholu sil. Přes všechny své důvěrně známé textury působí v rámci tohoto žánru stále naprosto svěže.