Tupým koncem - Divadlo DISK

23.5.2022, 19:30 – 5.6.2022, 21:30

David jde do centra, koukne do publika jakoby chtěl říct monolog, ale otočí se a jde zpět. Vyběhne Antonín a tiše (nenápadně) přeběhne jeviště. 

Tupým koncem - Divadlo DISK
  • Adresa:
    Karlova 26
    Praha 1 116 65

Ze dvou stran jdou Martina s Jáchymem, Martina položí na zem ponožky, Jáchym se protáhne, připraví se k přeskoku lana, ale otočí se a jde zpět. Od diváků vychází Václav s lavorem, upadne mu, lekne se, uteče pryč, přiběhne Marie a Angela k lavoru, nakonec lavor nese Marie a odejde s ním. A Porfirij Petrovič zase jako by na ni mrkl levým okem a vzápětí se neslyšně rozesmál, navlas jako prve. Pulcherija Alexandrovna přijde ze strany a navoskuje si kulečníkové tágo. Zezadu vyjdou Arkadij Ivanovič se Soňou Marmeladovou, dojdou doprostřed, nadechnou se, že něco začnou říkat, ale pak se zarazí, otočí se a jdou pryč.

Absolventská inscenace 3. ročníku KALD inspirovaná ruským realistickým dílem F. M Dostojevského Zločin a trest. Inscenace sledující cestu Raskolnikova k vraždě, cestu od pouhé myšlenky k realitě vykonaného činu.

Premiéra 22. 10. 2021

Tvůrčí tým

Režie, dramaturgie: Marta Hermannová, Matyáš Míka
Scénografie, kostýmy: Mariana Bouřilová 
Hudba, zvuk: Vojtěch Cibulka 
Hrají: Anna Datiashvili, Natálie Havlová, Alžběta Nováková, Angela Nwagbo, Marie Sawa, Martina Znamenáčková, David Bolech, Antonín Brukner, Josef Havelka, Václav Němec, Jáchym Sůra 
Produkce: Adam Bureš, Natálie Matysková, Elisa Speváková

Teaser vytvořili: Luboš Hradec, Michal Schmidt