Železnorudsko Vás baví…

1.7.2021 – 31.8.2021, 23:59

Železnorusko je největší turistické středisko v západní části Šumavy, které svou polohou poskytuje ideální podmínky pro sportovní i relaxační dovolenou a zároveň se zde návštěvníci můžou během letní sezóny i pobavit.

Informační a turistické centrum již druhým rokem v Železné Rudě organizuje promítání filmů tzv.  „Železnorudský letňák“ a také letní turistická soutěž má už dlouholetou tradici, tentokrát se soutěžící seznámí s okolím Hojsovy Stráže. Vrcholem letní sezóny jsou však tradiční Železnorudské slavnosti. Konají se vždy začátkem srpna, a to první pátek a sobotu v měsíci. Letos tedy 6. -7. 8. 2021 na centrálním parkovišti u Café Charlotte. Návštěvníci i místní se můžou těšit na bohatý kulturní i sportovní program, ze kterého si vybere určitě každý. 

V pátek v podvečer se na fotbalovém hřišti utká tým fotbalových legend (Sigi Team) s místními fotbalisty z FJ SRK Železná Ruda a v sobotu dopoledne proběhne soutěž v házení sekyrou. Během obou dnů se budou střídat různá hudební vystoupení a v sobotu večer je završí koncert skupiny Žlutý pes.

Součástí slavností jsou samozřejmě stánky s občerstvením, stánkový prodej a pouťové atrakce.

Milovníci Šumavy neváhejte a určitě k nám zavítejte!